Overslaan en naar de inhoud gaan

Leerlingen Winkler Prins geslaagd voor Cambridge English examen

Door Redactie op woensdag, 2 oktober, 2024 - 20:09


Trotse leerlingen van Winkler Prins ontvangen hun Cambridge English Certificaat.
Foto Winkler Prins 

Zestien leerlingen van Winkler Prins hebben afgelopen schooljaar meegedaan aan het Cambridge English examen. Alle leerlingen zijn geslaagd met goede scores, ze ontvingen eind september hun Cambridge English Certificate.

Cambridge Preparation Centre
Jolijn Ketelaar, docent Engels bij Winkler Prins vertelt: “Naast reguliere Engelse lessen hebben deze zestien leerlingen het afgelopen schooljaar Cambridge English lessen gevolgd. Winkler Prins is officieel erkend als Cambridge Preparation Centre. Om leerlingen goed voor te bereiden op de internationale samenleving, besteden we op school veel aandacht aan taalonderwijs. Veel vervolgopleidingen zijn tegenwoordig in het Engels. Of leerlingen willen bijvoorbeeld gaan studeren in het buitenland.”

Trots op resultaten
“In juni hebben deze leerlingen in Groningen examen gedaan. Het examen is afgenomen door officiële Cambridge English-examinatoren. De onderdelen waarop de leerlingen tijdens het Cambridge English- examen getoetst worden zijn lezen, woordenschat, schrijven, spreken en luisteren. Cambridge English-kwalificaties zijn beschikbaar voor iedereen, van beginnersniveau (A1) tot near-native niveau (C2). Onze leerlingen namen deel aan het Cambridge B2 en C1 Advanced-examen. Een B2-kwalificatie toont aan dat je over de taalvaardigheden beschikt die nodig zijn om zelfverzekerd te communiceren in een Engelssprekende omgeving. Een C1-kwalificatie bewijst dat je beheersing van het Engels uitstekend is. Het is de ideale kwalificatie om je voor te bereiden op het universiteits- of beroepsleven. Maar liefst 13 van onze leerlingen behaalden het B2-niveau en 3 leerlingen behaalden het C1-niveau. Daar zijn we als school trots op!”, aldus Jolijn Ketelaar. Op Winkler Prins kunnen leerlingen van de havo en het vwo meedoen aan de Cambridge English lessen.