Overslaan en naar de inhoud gaan

Sportspeeltuin voor Jonge Kinderen in Sporthal De Hoogkamp

Door Redactie op dinsdag, 10 september, 2024 - 09:01

De Sportspeeltuin, een speciaal trainingsprogramma voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar, gaat verder in sporthal De Hoogkamp. Volleybalvereniging Flash Veendam organiseert dit programma, dat is gemaakt om de motorische vaardigheden van jonge kinderen op een leuke en uitdagende manier te verbeteren. Het programma begon in het seizoen 2023-2024 en krijgt nu een vervolg.

Bewegen en sporten vanaf jonge leeftijd is heel belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Het legt de basis voor een gezonde leefstijl en helpt bij het ontwikkelen van coƶrdinatie, balans, kracht en uithoudingsvermogen. De Sportspeeltuin richt zich op het trainen van belangrijke vaardigheden zoals rennen, springen, klimmen en balanceren in een omgeving waar plezier centraal staat.

Een belangrijk deel van de trainingen is het kennismaken met volleybal. De kinderen leren op een speelse manier de basis van volleybaltechnieken en spelregels, zodat ze alvast een eerste ervaring opdoen met deze sport.

De trainingen van De Sportspeeltuin zijn elke dinsdag van 17:00 tot 17:45 uur in sporthal De Hoogkamp. Ouders en verzorgers kunnen hun kinderen aanmelden voor dit wekelijkse programma. Het programma draagt niet alleen bij aan de fysieke ontwikkeling, maar ook aan sociale interactie, teamgeest en een eerste kennismaking met volleybal. Om te kijken of het iets voor ze is, kunnen kinderen de eerste vier keer gratis meedoen.

Meld je kind vandaag nog aan voor De Sportspeeltuin en geef ze een goede start met sporten, plezier en volleybal! Aanmelden kan door te mailen naar technischecommissie@flashveendam.nl.