Overslaan en naar de inhoud gaan

Ontmoetingsdag voor gepensioneerde WP-ers

Door Redactie op zaterdag, 7 september, 2024 - 21:31

Zaterdag was er een ontmoeting van circa tachtig gepensioneerde docenten, onderwijsondersteunende medewerkers en directieleden die elkaar weer na jaren in de schoolgebouwen van de nieuwe campus van Winkler Prins Veendam terug zagen. De leeftijd van de mensen die vanaf de Winkler Prins of rechtsvoorgangers met pensioen gingen en zich hadden aangemeld, varieerde van 65 jaar tot in de 90. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat een dergelijke ontmoetingsdag voor gepensioneerde medewerkers van de school werd georganiseerd. 

Na een feestelijke ontvangst aan Raadsgildenlaan werden de gepensioneerden in groepen rondgeleid over de onderwijscampus om de vernieuwde en nieuwgebouwde scholen te bezichtigen en kennis te nemen van de vele onderwijsveranderingen. Daarna volgde een gezamenlijke lunch, en was er een tweede rondleiding door de gebouwen of naar keuze over het leer- en sportpark. Na de rondleidingen was er onder het genot van een hapje en drankje gelegenheid om na te praten en herinneringen op te halen. Het doel van deze dag was vooral elkaar opnieuw te ontmoeten.

Samen met Wilma Biezen, Gerard Kobus, Roel Hummel en Chris Sievers kijken de initiatiefnemers Mia van Selling en Henk Spelde na afloop terug op een zeer geslaagde dag. Zij vormen met elkaar de organisatiecommissie, gastvrij ondersteund door directie en medewerkers van de school. De commissie was verheugd met de grote belangstelling, en ook de deelnemers keken terug op een geslaagde ontmoetingsdag.