Overslaan en naar de inhoud gaan

Kick-off schooljaar 2024-2025 Scholengroep OPRON

Door Redactie op vrijdag, 6 september, 2024 - 19:40

“Gewoon hartstikke goed onderwijs”

De scholen zijn deze week ook in het noorden van start gegaan. Voor iedereen in het onderwijs altijd weer een spannende tijd. 

Tijdens de kick-off bijeenkomst voor alle personeelsleden zal Scholengroep OPRON donderdag met alle collega’s ook stilstaan bij dit moment. 

Tevens zullen zij het nieuwe strategisch beleidsplan gaan presenteren. Een plan waaraan alle lagen binnen Scholengroep OPRON hebben meegewerkt. Van leerlingen tot samenwerkingspartners. Ze gaan allen de komende vier schooljaren aan het werk vanuit onze kernwaarden kansrijk, wendbaar en doelgericht.

Tevens zullen tijdens de bijeenkomst traditiegetrouw jubilarissen in het zonnetje worden gezet. 

Scholengroep OPRON heeft niet gekozen voor het schrijven van een boekwerk. De keuze is gemaakt voor een beknopt strategisch beleidsplan met duidelijke prioriteiten. Door slechts drie kernambities te kiezen en deze concreet te omschrijven, zorgen zij ervoor dat er gericht en consistent gewerkt kan worden aan de gestelde doelen. Het geven van kansrijk onderwijs aan leerlingen staat centraal. 

Kansrijk: OPRON wil het onderwijs afstemmen op de leerlingen en kijken naar ieders unieke talent.

Wendbaar: OPRON zal zowel binnen als buiten de school samenwerken om het toekomstperspectief van de leerlingen te vergoten.

Doelgericht: Er zal doelgericht aan basisvaardigheden en eigenaarschap worden gewerkt. Waarbij uitgegaan zal worden van een professionele lerende cultuur, waarbij betrokkenheid, sociale samenhang en integratie een basis zijn. 

Bij OPRON werken ze vanuit de kernwaarden vertrouwen, verbinding en verantwoordelijkheid.

Deze kernwaarden bieden samen met hun kernambities kansrijk, wendbaar en doelgericht richting en ruimte om op grond van vrijheid, gelijkwaardigheid, solidariteit en ontmoeting gewoon h❤rtstikke goed onderwijs te maken.  

Binnen OPRON kijken zij er naar uit om samen met alle betrokkenen er een mooi en leerzaam schooljaar van te maken.