Overslaan en naar de inhoud gaan

Veendam verwelkomt topsportclubs uit Groningen

Door Redactie op woensdag, 28 augustus, 2024 - 14:22


Foto Pexels

De gemeente Veendam staat in het weekend van 6 en 7 september in het teken van topsport. Twee vooraanstaande sportclubs uit de provincie Groningen, Nova Tech Lycurgus en Donar, zullen hun krachten meten tijdens spannende oefenwedstrijden in de Sorghvliethal en Wildervanckhal.

Oefenwedstrijd als Voorbereiding op Nieuw Seizoen
Beide clubs zijn volop in voorbereiding op het nieuwe sportseizoen. De oefenwedstrijd in Veendam en Wildervank biedt de teams een kans om hun tactieken te finetunen en nieuwe spelers in te passen. Voor de lokale gemeenschap is dit een unieke kans om sport van het hoogste niveau van dichtbij mee te maken.

Nova Tech Lycurgus vs. SVG Lüneburg
Stichting Sportpromotie Veendam organiseert in samenwerking met lokale volleybalclub Flash Veendam de oefenwedstrijd van Lycurgus. De deuren van de Sorghvliethal openen op vrijdagavond 6 september om 18:00 uur, zodat het publiek zich ruim voor de wedstrijd kan voorbereiden op een avond vol topvolleybal. De eerste opslag is om 19:00 uur en tickets kunnen besteld worden op www.sportpromotieveendam.nl.

Donar vs. Eisbären Bremerhaven
Een jaarlijks terugkerend evenement, de oefenwedstrijd van basketbalclub Donar in de Wildervanckhal. De ploeg uit Groningen speelt op zaterdagavond 7 september tegen de Eisbären uit Bremerhaven en de wedstrijd begint om 19:30 uur. De zaal is open om 18:30 uur en tickets zijn op de dag zelf te koop aan de kassa. Online kunnen tickets besteld worden via www.bvaquila.nl. De organisatie van het event is in handen van basketbalclub BV Aquila.