Overslaan en naar de inhoud gaan

Snackbar Sorghvliet sluit de deuren definitief op zaterdag 31 augustus

Door Redactie op dinsdag, 27 augustus, 2024 - 15:54

Door Peter Panneman

Na maar liefst 51 jaar sluit zaterdag 31 augustus a.s. Snackbar Sorghvliet aan de Kleine Vaartlaan in Veendam definitief haar deuren. 

Oorspronkelijk geopend in mei 1973 door de familie Zwart, en werd de snackbar op 1 januari 1978 overgenomen door Harm en Truus Willems. Zoon John begon op 14-jarige leeftijd mee te helpen in het weekend en groeide op binnen de muren van de snackbar.
In 1990 werd John mede-eigenaar en in 1997 onderging de snackbar een grote verbouwing, waarbij de oppervlakte werd verdubbeld van 50 m² naar 100 m². Dit leidde tot een periode van drukte en succes.

Helaas werd Harm Willems in 1999 ziek, maar bleef hij zo lang mogelijk doorwerken. In juli 2001 kwam Harm te overlijden. Vanaf dat moment zette John de zaak alleen voort. Na al die jaren, is het tijd om een nieuwe weg in te slaan, en daarmee komt er ook een einde aan Snackbar Sorghvliet.  De laatste dag van Snackbar Sorghvliet zal zijn op zaterdag 31 augustus. 

John en familie willen alle medewerkers bedanken voor hun inzet met bijzondere dank aan Marlena die maar liefst 24 jaar in de Snackbar heeft gewerkt. “Maar ook zeker al onze trouwen klanten vrienden en familie bedanken voor de mooie tijd die we samen hebben beleefd”, aldus John.

Daarna zal het pand plaatsmaken voor een nieuw luxe appartementencomplex, Willemshof genaamd, dat verbonden blijft aan de bijzondere locatie. Dit project is gerealiseerd in samenwerking met Hamstone Bouwmanagement. Voor meer info; www.makelaarnu.nl