Overslaan en naar de inhoud gaan

Tientallen sportauto’s te bewonderen in Veendam

Door Redactie op zondag, 25 augustus, 2024 - 16:44

Tekst Peter Panneman | Foto's Willem van der Werf

“Kijk pap zo`n auto wil ik later ook” was een veelgehoorde uitspraak zondagmiddag bij winkelcentrum Autorama in Veendam. Daar waren tientallen sportauto`s te zien en te bewonderen. Het ging hier om auto’s die meededen aan een rally van Northern Events. Bas Heeres en Iteke Heeres-Schilstra organiseren met Northern Events sinds 2018 auto-evenementen. Elk jaar vanaf april tot en met begin oktober houden zij ritten voor mensen met een voorliefde voor auto’s in het sportieve segment. 

Het toegestroomde publiek met name de jeugd voorzien van mobiele telefoon, maakten ondertussen op de parkeerplaats en langs de route vele foto`s van hun favoriete bolide.

De rally van zondag startte op de parkeerplaats van Winkelcentrum Autorama in Veendam. Deelnemers kregen vervolgens een mooie route door het Groningse landschap voorgeschoteld. De tocht eindigde in Hoogezand waar de deelnemers op een groot scherm de formule 1 bekeken onder het genot van een BBQ.

Dat er gestart werd in Veendam was geen toeval. Richard Borgman (eigenaar van New York Pizza) is namelijk zelf een van de deelnemers aan de rally en een goede vriend van de organisatoren. De andere deelnemende auto’s varieerden van bijvoorbeeld een Golf GTI tot aan een Ferrari 360 Modena of Lamborghini en van Duitse sportwagens (BMW M-modellen) en Japanse schoonheden (Supra) tot Engelse gentlemen (Bentley) en Amerikaans geweld (Camaro, Mustang en Corvette).