Overslaan en naar de inhoud gaan

Beeldend Kunstenaar Andrew Zeegers

Door Redactie op woensdag, 21 augustus, 2024 - 09:33

Door Peter Panneman

Aan de Nijverheidsstraat 72 te Wildervank bevindt zich de winkel en het atelier van beeldend kunstenaar Andrew Zeegers. In 1989 is Andrew afgestudeerd aan Academie Minerva te Groningen, en heeft vaak in Groningen en omgeving geëxposeerd en ook zelf een galerie en een kunstwinkel gehad. 

Hij maakt nu vooral portretten en landschappen. Een specialiteit van Andrew is het ‘kroegtafereel’, “een mooie oude kroeg of pub biedt vaak een perfect decor voor tekenen van een portret”. Het zijn vaak hele doorleefde en doorwerkte portretten met veel diepgang. Op de website andrew-zeegers.com vind je voorbeelden van zijn werk. 

Galerie Andrew heeft in zijn winkel een paar wanden beschikbaar als expositiegelegenheid en hij heeft ook een online Galerie waar je in een hele mooie driedimensionale digitale omgeving kunstenaars hun werk kunnen exposeren en het is mogelijk om daar virtueel doorheen te wandelen als in een virtuele 3D-omgeving.

Hij heeft een winkel aan huis met artistieke cadeauartikelen en kleine schilderijtjes en het is echt leuk om daar even rond te snuisteren, het is mooi ingericht met een fraaie indeling. De winkelruimte is multifunctioneel ingericht zodat er ook cursussen gegeven kunnen worden en etentjes kunnen worden gegeven.

Koken is ook een vorm van creativiteit voor Andrew en aan huis heeft hij een huiskamerrestaurant met een fraaie indeling waar kleine diners kunnen worden gegeven voor maximaal 12 personen. Voorlopig eens per maand kunnen bezoekers een maaltijd reserveren en gezellig met een klein gezelschap van heerlijk eten genieten. Op de website tante-jo.club  kun je een maaltijd reserveren voor je gezelschap. Het is eten wat de pot schaft, en er wordt één menu tegelijk gekookt. 

Andrew geeft schildercursussen voor kinderen, jongeren en volwassenen in zijn atelier en ook online via Google Meet sessies. Op de website www.schilderschooltje.nl vind je meer informatie hierover… Voor meer info hierover kun je een mailtje sturen naar 
info@domino-design.nl of WhatsApp 06 -11471709