Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud directeur vanBeresteyn Jos Kraan interim directeur Theater Geert Teis Stadskanaal

Door Redactie op dinsdag, 6 augustus, 2024 - 13:35

Jos Kraan begint per 1 september 2024 als interim directeur van Theater Geert Teis in Stadskanaal. Door het vertrek van Riëtte Kruize was de functie vacant. Jos Kraan is tot 1 maart aangesteld als interim directeur. Dit heeft het gemeentebestuur van Stadskanaal besloten.

Jos Kraan (65) woont in Wildervank en was tot 1 januari 2024 werkzaam als directeur van Cultuurcentrum vanBeresteyn. Hij is zijn loopbaan begonnen in het bankwezen en heeft gewerkt bij de Rabobank en de ING Bank. In 2007 is hij overgestapt naar de gemeente Veendam, economische zaken. In 2016 is Jos Kraan als directeur van Cultuurcentrum vanBeresteyn benoemd.

Naast het reguliere theaterwerk stond een grondige renovatie van vanBeresteyn op het programma. Een uitdagende klus die in 2019 werd afgerond. Door deze aanpassingen konden de gebruikers van vanBeresteyn optimaal gebruik maken van de faciliteiten. 

Theater Geert Teis is van oudsher een theater met een trouw publiek en een mooi divers programma. Komende tijd zal Jos Kraan samen met het team en het gemeentebestuur invulling geven aan de toekomst van Geert Teis.