Overslaan en naar de inhoud gaan

Waar je op moet letten bij het kiezen van een makelaar in Veendam

Door Redactie op vrijdag, 2 augustus, 2024 - 09:02


Foto Gerd Altmann

Bij het verkopen van je huis in Veendam is het van groot belang om de juiste makelaar te kiezen. Welke makelaar het beste bij je past, hangt af van jouw specifieke wensen en behoeften. Wil je een makelaar die alles voor je regelt? Of ben je bereid om zelf een aantal taken op je te nemen voor een lagere courtage? Hecht je veel waarde aan een goede klik met je makelaar, of is hun ervaring voor jou belangrijker? Door je eisen en wensen op papier te zetten, kun je makelaars beter vergelijken. Dit helpt je enorm bij het maken van een weloverwogen keuze.

Hier zijn enkele belangrijke punten om op te letten bij het kiezen van een makelaar in Veendam:

1. Makelaarskosten
De kosten van een makelaar Veendam spelen een cruciale rol bij het vergelijken van verschillende makelaars. Er kan een groot verschil zijn tussen goedkope en dure makelaars, zelfs als ze dezelfde diensten aanbieden. De meeste makelaarskantoren bieden een full-service pakket aan, waarbij zij je volledig ontzorgen tijdens het verkooptraject. Andere makelaars bieden deeldiensten aan, waarbij je als verkoper zelf enkele zaken regelt, wat kan leiden tot een lager tarief.

In Nederland vragen makelaars gemiddeld een courtage van 1,12%. Dit betekent dat de gemiddelde kosten van een makelaar rond de €5.101 liggen. In Veendam kunnen de prijzen variëren afhankelijk van de makelaar en het type woning dat je verkoopt.

Bij Makelaar Veendam streven we naar transparantie en bieden we concurrerende tarieven aan. Via ons platform kun je eenvoudig de prijzen van verschillende makelaars vergelijken en tot wel 40% besparen op makelaarskosten.

2. Ervaring in het vak én in Veendam
Een ervaren makelaar is essentieel voor een succesvolle verkoop. Dit betekent niet alleen ervaring in het makelaarsvak, maar ook specifieke kennis van de huizenmarkt in Veendam. Een makelaar met lokale expertise kent de recente marktprijzen en de doelgroepen die op zoek zijn naar jouw type woning. Dit helpt bij het opstellen van een effectieve verkoopstrategie en kan zelfs leiden tot een snellere verkoop.

Bij Makelaar Veendam kun je makelaars vergelijken op basis van hun recente verkoopresultaten in jouw buurt. Zo weet je zeker dat je met een ervaren professional werkt die de Veendamse markt door en door kent.

3. Verwachte opbrengst
Voordat je je huis te koop zet, heb je waarschijnlijk een idee van het bedrag dat je minimaal wilt ontvangen. Bespreek dit openlijk met je makelaar en vraag om een schatting van de verkoopopbrengst. Dit helpt om te bepalen of jullie verwachtingen op één lijn liggen.
Als de makelaar denkt dat jouw gewenste bedrag niet haalbaar is, of als jullie van mening verschillen over de verkoopstrategie, kun je overwegen een andere makelaar te zoeken die beter aansluit bij jouw verwachtingen.

Makelaars bij Makelaar Veendam geven in hun reactie aan wat zij inschatten dat jouw woning bij verkoop zal opleveren. Je kunt eenvoudig de verwachte opbrengsten van verschillende kantoren in de buurt vergelijken. Wij houden ook bij of de daadwerkelijke verkoopprijzen overeenkomen met de vooraf gemaakte schattingen, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

4. De juiste klik
De verkoop van je huis brengt veel communicatie met zich mee. Daarom is het belangrijk dat je een goede klik hebt met je makelaar. In een kennismakingsgesprek komt de makelaar bij je thuis om jouw woning te bekijken en kennis te maken. Zo krijg je een goed beeld van de makelaar en het kantoor. Tijdens het gesprek voel je vaak al snel of er een goede match is.

5. Spreek altijd met meerdere makelaars
Het is verstandig om met meerdere makelaars in gesprek te gaan voordat je een keuze maakt. Dit geeft je de mogelijkheid om de verschillende aanpakken en kosten te vergelijken. Nodig 2 tot 4 makelaars uit voor een gesprek. Zo zie je snel de verschillen in werkwijze en kun je een weloverwogen keuze maken.

Belangrijke vragen om te stellen tijdens deze gesprekken zijn:

  • Wat denk je dat de woning waard is?
  • Is het verstandig om een hoge of juist een lage vraagprijs te hanteren? En waarom?
  • Hoe ziet de woningmarkt in Veendam eruit?
  • Welke onderhoudszaken kan ik nog aanpakken om de woning aantrekkelijker te maken?
  • Wat ga je doen als na 6 weken nog geen koper is gevonden? Wat wordt plan-b?

Ben je benieuwd wat de Verkoopmakelaars kosten zijn?