Overslaan en naar de inhoud gaan

Al 20 jaar KinderFEESTweek in Veendam

Door Redactie op zondag, 21 juli, 2024 - 11:43

De leukste week van het jaar: 26 t/m 30 augustus

In 2005 was de 1e Kinderfeestweek in Veendam op het grasveld tussen C1000 De Reede en de RDW. Daar is niets meer van over maar de KFW is nog springlevend en nog steeds een groot feest. In een tijd waarin het vaak moeizaam is om vrijwilligers te vinden, lukt dat prima voor de KFW. Er hebben zich al een kleine 200 mensen aangemeld voor de vele taken. Ook de online inschrijvingen van de kinderen via de website www.kinderfeestweek.nl gaat prima: 50 kinderen in enkele weken. Natuurlijk is er nog veel te regelen, maar het belooft weer een mooie editie te worden.

De KFW is en wordt dit jaar ook heel zichtbaar in Veendam. Voor het eerst liep er een groep mee tijdens de Avond4daagse met in hun midden Galaxy Gwen die met haar kleurrijke uiterlijk veel bekijks had. Dat was ook zo voor de reuze letters van I❤️KFW: bijna 2 meter hoog stonden ze langs de route. Ook nieuw is dat de KFW op de vakantiemarkten aanwezig is met natuurlijk veel kleurrijk beeldmateriaal en een spel voor de kinderen met kleine prijsjes. Zo gebeurt er veel in de aanloop naar ‘De leukste week van het jaar’, iets wat zowel door de vele kinderen als medewerkers vaak ervaren wordt. De KFW is altijd in de laatste week van de schoolvakanties en veel gezinnen en medewerkers stemmen hun vakanties daar op af. Bijzonder, want hierdoor is er ieder jaar weer een grote mate van herkenning en een vertrouwd gevoel.

Hoewel de basisopzet van de KFW na 20 jaar nog steeds hetzelfde is, zijn er dit jaar wel veel nieuwe dingen zoals dus de Avond4daagse en de Vakantiemarkten maar ook in en rondom de KFW. Zo zal het terrein echt anders zijn ingedeeld, hebben vrijwel alle medewerkers speciale KFW-shirts aan (mede te danken aan de jongens van Hip bedrukt), zijn er stertenten aangeschaft om op een afstandje de kinderen te kunnen zien genieten en is er extra veel geld uitgetrokken voor betere microfoons en andere technische zaken. Zo staat de KFW nooit stil en is er steeds wat te ontdekken. Maar wat het belangrijkste is en blijft: God ziet jou en het gezien en gehoord worden ervaren de kinderen ieder jaar weer.  En dat geldt ook voor de vele medewerkers en andere bezoekers.