Overslaan en naar de inhoud gaan

Bogdike’s Bog on the Beach (avondeditie)

Door Redactie op zondag, 21 juli, 2024 - 10:09

Door Peter Panneman

In navolging op het succes van de eerste editie organiseert Bogdike dit weekend een tweedaags festival op het strand bij het Koetshuis in Borgerswold. De locatie bij het strand is ingericht als festivalterrein met horeca en is op beide dagen vrij toegankelijk.

Zaterdagmiddag om 16.00 uur ging men los met de swingende band uit Groningen Soul Vibration. Vier zangeressen, een blazerssectie, ritme sectie, piano player, bassist, gitarist en drummer. Samen vormen ze een 12-koppige soulformatie die van het podium af swingt.

Vervolgens kwamen Los Cascos, op de bühne met een unieke mix van Latin- en popmuziek, energieke en meeslepende liveoptredens en opzwepende ritmes. De avond was ingevuld door de 7-koppige coverband Cover the Cage. Deze coverband nam het publiek mee in een muzikale rollercoaster waar de vonken vanaf vlogen. Vol heerlijke guilty pleasures, de grootste hits en gillende gitaren. Non-stop medleys waar iedereen schaamteloos op los ging. 

Afgelast
Voor wie dit alles gemist heeft is er zondag vanaf 15.30 uur de tweede dag van het festival die begint met de bluesband Left Hand Freddy. Daarna, rond 17.45 uur The Veldman Vintage Project o.l.v. Gerrit Veldman. Dit optreden is een deep dive naar de periode 70’s. 
En, als afsluiter, na jaren terug in Veendam: de Bintangs. De oudste (sinds 1961) nog bestaande rockband van Nederland en is onder leiding van oprichter Frank Kraaijenveld nog altijd springlevend!


Gerelateerde artikel:


Fotoalbum