Overslaan en naar de inhoud gaan

Bewoners en revalidanten op de fiets tijdens Tour de Veenkade

Door Redactie op maandag, 15 juli, 2024 - 12:04

Er wordt heel wat gefietst deze weken. Niet alleen in Frankrijk, tijdens de Tour de France. Ook in woonzorg- en revalidatiecentrum Veenkade in Veendam wordt er stevig op los gefietst. Tijdens de ‘Tour de Veenkade’ stappen bewoners, revalidanten maar ook medewerkers en familieleden op de racefiets met als doel: de gele trui!

Extra fanatiek
Eén van de deelnemers is mevrouw Oortwijn (89). Ze woont in Veenkade en is sportief aangelegd. “Vroeger mocht ik graag fietsen, ik legde heel wat kilometers af.” Ook in Veenkade stapt ze regelmatig op de fiets. Nu de ‘Tour de Veenkade’ wordt gehouden is ze extra fanatiek. Mevrouw Oortwijn is zelfs een van de koplopers in het klassement. “Ik stap soms wel twee keer op een dag op de fiets nu en fiets dan vaak wel 20 kilometer. Dat tikt wel aan!” vertelt ze met een trotse glimlach.

Wie gaat er vandoor met de gele trui?
Alle gefietste kilometers worden genoteerd om te kijken wie er op de eindstreep met de gele trui vandoor gaat. Op vrijdagochtend 19 juli wordt de winnaar bekendgemaakt. Dit gebeurt om 10.30 uur in de Wintertuin in Veenkade.