Overslaan en naar de inhoud gaan

Reanimatietraining voor medewerkers en leerlingen Winkler Prins

Door Redactie op vrijdag, 12 juli, 2024 - 12:27

Elke week krijgen 300 mensen in Nederland buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Hulp bieden binnen de eerste 6 minuten is cruciaal en kan een leven redden. In samenwerking met de Nederlandse Reanimatie Raad biedt Winkler Prins in Veendam medewerkers en leerlingen de mogelijkheid om te leren reanimeren. Inmiddels hebben al 52 medewerkers en 24 leerlingen van de school de reanimatietraining succesvol afgerond.

Maatschappelijk belang
Naast aantrekkelijk onderwijs kent Winkler Prins nog een ander hoofddoel: samen verantwoordelijk. Dat geldt niet alleen binnen de school maar zeker ook in de maatschappij. Jack Horst, coördinator reanimatieonderwijs bij Winkler Prins, geeft aan: “Iemand die kan reanimeren, kan het leven van een medemens redden. Als school vinden we het dan ook heel belangrijk om zowel medewerkers als leerlingen op vrijwillige basis de mogelijkheid te bieden om reanimatielessen te volgen. Tijdens de lessen leer ik de cursisten hoe te handelen bij een hartstilstand door borstcompressies toe te passen, mond-op-mondbeademing te geven en een AED te bedienen. Door deze vaardigheden te beheersen kunnen zij het verschil maken. Thuis, op het sportveld, in en om winkelcentra, op school of tijdens het uitgaan.”

Deelnemers die de reanimatietraining met goed gevolg hebben afgerond en ouder zijn dan 18 jaar, kunnen zich als burgerhulpverlener aanmelden bij HartslagNu. Mocht er zich in de buurt een noodgeval voordoen, dan ontvangt de burgerhulpverlener een bericht om met spoed te komen helpen om een leven te redden.