Overslaan en naar de inhoud gaan

Maikel Owen van Deest is Maestro Veendam

Door Redactie op zaterdag, 6 juli, 2024 - 18:24

Door Peter Panneman

Wie mag zich Maestro Veendam noemen? Dat was de grote vraag tijdens het concert van het Educa Symfonia orkest in de Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum in Wildervank.  Uit de 8 kandidaten werd uiteindelijk Maikel Owen van Deest uit Veendam gekozen tot Maestro Veendam.

Maestro Veendam is naar aanleiding van het televisieprogramma Maestro  waarin bekende Nederlanders zonder enige ervaring een groot orkest mogen dirigeren. De winnaar van het programma mag zich dan Maestro noemen en ontvangt een gouden Baton (Dirigentstok).

In Veendam waren ze al een aantal weken met de repetities aan de gang. "Het was prachtig om te zien hoe de kandidaten zich door de muziekstukken heen worstelden" aldus dirigent Esther van Dijk.

"Ik geef ze het te doen, zonder enige ervaring een orkest leiden, in de juiste ritmes blijven en ook nog eens iedereen goed sturen. Maar iedereen heeft een goede inzet en ik heb hele mooie dingen gezien".

Ook concertmeester Kayleigh Reupkes was erg onder de indruk. "Het is voor ons als orkest ook super spannend. Er zijn meerdere kandidaten en iedereen heeft zijn of haar manieren. We werken altijd met onze vaste dirigent dus het is nu goed opletten geblazen, maar het is ook heel erg leuk".