Overslaan en naar de inhoud gaan

Noord Nederlands Orkest en Winkler Prins op zoek naar de kracht van sport en muziek

Door Redactie op vrijdag, 28 juni, 2024 - 11:52

Let's Play! 

Het Noord Nederlands Orkest (NNO) en Scholengemeenschap Winkler Prins uit Veendam slaan de handen ineen voor een uniek project dat de werelden van sport en muziek samenbrengt. Tijdens Let's Play op 8 juli 2024 zullen de leerlingen van Winkler Prins zich onderdompelen in een dag vol inspirerende workshops en activiteiten, geleid door topsporters en topmusici, om de overeenkomsten tussen sport en muziek te ontdekken.

Universele taal van sport en muziek
Onder leiding van gerenommeerde sprekers worden jongeren uitgedaagd om de universele taal van zowel sport als muziek te verkennen. Deze bijzondere dag is een mix van inspirerende lezingen, interactieve workshops en een spectaculaire slotpresentatie waarin alles samenkomt.

Programma Hoogtepunten:

 • Workshops over de Kracht van Sport en Muziek: 
  Onder leiding van experts zoals hockeyer Peter Windt en NNO Trompettist Lubertus Leutscher ontdekken de leerlingen de parallellen tussen sport en muziek, zoals doorzettingsvermogen, teamwork en wilskracht.
 • Choreografie Workshop: 
  Leerlingen creëren een choreografie op zowel moderne muziek van Avicii als klassieke stukken zoals de Sportpolka van Strauss.
 • Body Percussie Workshop: 
  Onder leiding van NNO Slagwerker Stefan Kirschbaum leren de jongeren ritmeskills en hoe ze hun lichaam als instrument kunnen gebruiken.
 • Slotconcert: 
  De dag wordt afgesloten met een indrukwekkende sportpresentatie waarbij de Winkler Prins Harmonie samen met NNO-musici en de leerlingen een gezamenlijke performance neerzet, inclusief body percussie en choreografie.

Bijzondere bijdragen 
Naast de live workshops zullen ook inspirerende boodschappen van bekende sporters zoals Marianne Timmer worden getoond, waarin zij de jongeren toespreken over hun ervaringen.

Marieke de Rooij, deelschooldirecteur vwo bij Winkler Prins, licht toe: "We vinden het mooi om met dit unieke project muzikale vorming, beweging en samenwerking voor de leerlingen bij elkaar te brengen. Het programma zit zo in elkaar dat de leerlingen zowel op muzikaal als op sportief vlak uitgedaagd worden om met elkaar in één dag een spectaculaire voorstelling neer te zetten. Zelf actief bezig zijn onder begeleiding van professionele sporters en musici die de leerlingen ook vertellen over universele thema's zoals wilskracht, doorzettingsvermogen, tegenslagen en successen, maakt dit project uniek en ontzettend leerzaam". 

Dit evenement belooft een inspirerende en onvergetelijke ervaring te worden voor alle betrokkenen. 

Samenwerking
In samenwerking met Crosswise (de bruisende praktijkomgeving van SPOT Groningen waar studenten en docenten samen leren en innoveren) werken studenten van de opleiding medewerker Evenementenorganisatie mee aan de organisatie en ontwikkeling van Let's Play. Er is specifiek gekeken naar studenten met interesse voor de kunst- en cultuursector en vanuit een artistieke en maatschappelijke visie een event willen organiseren zodat zij goed aan kunnen sluiten bij dit project. Met als resultaat dat de studenten buiten de bestaande structuren en disciplines durven te denken en we veel van elkaar leren.