Overslaan en naar de inhoud gaan

Sloop woningen Woortmanslaan Noordzijde Wildervank

Door Redactie op donderdag, 13 juni, 2024 - 06:00

Door Bert Woltjes

Aan de Woortmanslaan Noordzijde in Wildervank staan al geruime tijd een 12-tal woningen leeg.

De woningen, gebouwd begin jaren 50, zullen binnenkort worden gesloopt omdat renovatie te duur bleek. De huidige Woortmanslaan werd vroeger tot 1969 Troelstraweg genoemd maar na de samenvoeging met Veendam werd het Woortmanslaan. 

De Troelstraweg was het begin van wat nu Plan-West” heet. In de jaren 50 was er grote behoefte aan nieuwe woningen. Tientallen woningen werden gebouwd ten behoeve van arbeiders die werkten bij de toenmalige fabrieken die er in Wildervank waren, zoals Tricotagefabriek Schmidt, Natuursteenbedrijf De Weijs, Dura Radiatoren en Houthandel Meihuizen. 

Van al deze fabrieken is in Wildervank niets meer te vinden. Eind jaren 60 werd er nogmaals bijgebouwd. Verder was er een zwembad – die er inmiddels niet meer is - en werd het sportcomplex gebouwd. De huizen aan de andere kant van de Woortmanslaan blijven voorlopig staan. Deze woningen kregen in 2020 nog een nieuw dak en dakgoten. 

Wat er op de plek komt als de woningen zijn gesloopt is wel al wel bekend, maar de huurcommissie wilde hier nog geen uitspraken over doen.