Overslaan en naar de inhoud gaan

Wildervank boekt knappe zege tegen ONT

Door Redactie op zondag, 9 juni, 2024 - 13:44


Foto's Hilda Wessels, v.v. Wildervank

No te rindas antes del pitido final – Casa de Papel

Eerder dit jaar hebben wij kunnen lezen dat het ‘El Professor’ en zijn team niet gelukt is om de cup te kapen. Wel hebben ze destijds de harten van het thuispubliek gestolen. Dit extraatje komt goed van pas nu de professor werkt aan plan B, namelijk de nacompetitie verzilveren.
Nadat vorige week 3e klasser v.v. Klazienaveen verbouwereerd in eigen huis werd achtergelaten, moest het team van de professor haar krachten meten met 3e klasser ONT uit Opeinde. De roodhemden moesten aan de bak, want ONT wist met een goede reeks na de winterstop rechtstreekse degradatie te ontlopen. De competitie werd bovendien goed afgesloten door Be Quick Dokkum op een 1-1 remise te houden. Zo ging ONT dus ook zelfverzekerd de nacompetitie in.

Naast dat sportpark Douwekamp het strijdtoneel vormde voor ONT en Wildervank, was het ook een clash in sfeeracties. Het thuispubliek, maar ook de in grote getale meegereisde rood witters zorgden voor een prima sfeer voor dit speciale nacompetitie duel. Toen de kruitdampen waren opgestegen ging de halve finale van deze na nacompetitie reeks rond half drie van start.

Het begin liet een spelbeeld zien van twee teams die zoekende waren en niet veel risico’s durfden te nemen. Het spel golfde op en neer en Wildervank wekte de indruk iets meer aanspraak te willen maken op de winst. Toch was het ONT dat als eerste het net wist te vinden. Gelukkig voor Wildervank werd een goal gemaakt vanuit buitenspel positie. Daarna nam Wildervank het heft weer in handen en scoorde twee keer. Helaas voor de mannen van Wildervank werden beide goals ook vanuit buitenspel positie gescoord. Gaandeweg de 1e helft nam ONT het heft meer en meer in handen en kwam nog voor de rust op een 1-0 voorsprong door Noël Mulder. Dit werd uiteindelijk ook de ruststand.

Wil Wildervank in deze ronde van de nacompetitie niet aan de verkeerde kan van de medaille blijven, dan zal er na rust orde op zaken gesteld moeten worden. ONT beseft namelijk dat ze zegereeks van de roodhemden kunnen stoppen als ze de mannen van Steenge, Siebring en Norder onder druk blijven zetten. Een paar keer zijn ze dichtbij een tweede treffer, maar gelukkig voor Wildervank staat het vizier niet op scherp. Een oud gezegde in voetballerij luidt dat wanneer het jezelf niet lukt te scoren, het de tegenstander vaak beter vergaat. En zo geschiedde. Onder de druk vandaan brengt Lourens Huizing op aangeven van Yoni Even-Zur de stand op 1-1. Lang kunnen we er niet van genieten, want ONT blijft aanzetten en komt vanuit een corner op 2-1 door Thimo Bouma. Optisch is ONT op dat moment ook de bovenliggende partij. Wildervank komt tot dan maar moeilijk onder de druk vandaan. We zitten op een kwartier spelen in de 2e helft als Wildervank een penalty krijgt. Joost Wolthuis brengt de roodhemden beheerst terug in de wedstrijd 2-2. Toch is het ONT dat richting het eindsignaal weer met scherp schiet en de stand via Noël Mulder in de 71ste minuut op 3-2 brengt. De hoop op een vervolg van dit nacompetitie avontuur vervliegt als er met nog enkele speelminuten te gaan een 3-2 voorsprong voor de gastheren op het scorebord staat. De professor ziet dit ook en wijst zijn team erop niet op te geven voordat het laatste fluitsignaal heeft geklonken. Dit is niet tegen dovemansoren gezegd, want Lourens Huizing brengt de roodhemden in de 90ste minuut op 3-3. Deze dreun komt voor ONT hard aan. We staan op de rand van een verlenging en er zit misschien wel meer in. Het arbitrale trio had er zin in en trok wel 10 minuten blessure tijd bij. Wildervank had in de gaten dat ONT aangeslagen was en probeerde de strijd nog voor de verlenging te beslechten en drong aan. Helaas zonder resultaat. Vlak voor tijd kwam ONT alsnog op voorsprong. De goal werd vanuit buitenspel positie gescoord. Nadat de scheidsrechter het doelpunt in 1e instantie had goedgekeurd, werd de goal op aangeven van de grensrechter toch afgekeurd. Wildervank komt goed weg.

Vanaf de 1e minuut van de verlenging wist Wildervank dat er meer te halen was nu ONT aangeslagen was en hun goal voor handhaving in de 3e klasse werd afgekeurd. Binnen 5 minuten in de 1e helft van de verlening is het Robin Cosse die de stand op 3-4 brengt. Deze mokerslag komt ONT niet meer te boven en zo staat Wildervank volgende week in de finale tegen Hollandscheveld 1. Het doel is de met de volle buit huiswaarts te keren.