Overslaan en naar de inhoud gaan

Leutje Sail Veendam succes afgesloten

Door Redactie op zaterdag, 8 juni, 2024 - 17:46

Door Peter Panneman

Het succes van de eerste editie vorig jaar vroeg om een vervolg van dit evenement. Zaterdag was de Molenstreek, Blankensteinkade, Bocht Oosterdiep en ook het Veenlustplein voor de 2e maal het decor van ‘Nedmag’s Leutje Sail’. In de haven lagen een flink aantal schepen en was er van alles te zien en te doen rondom het water. Op een podium in de haven stonden de hele middag verschillende shantykoren op te treden. Ook radiografisch bestuurbare bootjes in het water zorgden voor een klein spektakel. Natuurlijk was er horeca aanwezig voor een drankje en was er een heerlijke vis verkrijgbaar.

Deze tweede editie was ook het Veenlustplein erbij betrokken met een rodeosurfplank en limbodansen. Dit evenement dat maritiem evenement werd georganiseerd door stichting Bogdike.

Een van de deelnemers die met zijn schip aanwezig in de haven was zo enthousiast, dat hij al druk doende was om invulling aan een mogelijke 3e editie te geven te geven. Hij gaat dan ook met Bogdike om de tafel om de eventuele plannen te bespreken. ”Leutje Sail kan groter, mensen vinden het mooi en ach water genoeg in het Oosterdiep” aldus de schipper.


Extra fotoalbum