Overslaan en naar de inhoud gaan

Winkler Prins Nederlands kampioen schoolvoetbal

Door Redactie op zaterdag, 8 juni, 2024 - 11:23

Sensatie, spanning, en vooral veel gejuich op vrijdag 7 juni! De jongens van de Winkler Prins Veendam uit klas 1 en 2 hebben geschiedenis geschreven door Nederlands kampioen schoolvoetbal te worden. Onder de bezielende leiding van coach Nick Hoving en gymleraar Martin stormden de jonge helden met overwinningen door de poulefase, alsof het niets was!

Kwartfinale
De zenuwen gierden door de kelen, maar Ridderkerk werd na een bloedstollende strafschoppenserie verslagen. Halve Finale: Over het algemeen waren de wedstrijden sportief, maar tegen Den Haag leek het wel oorlog. Toch bleven onze jongens kalm en versloegen ze Den Haag na een zenuwslopende penaltyreeks. 

Finale 
Met geslepen noppen en vastberadenheid in hun ogen, maakten de jongens korte metten met Waalwijk: 1-0! Een Primeur voor de Winkler Prins! 
Voor de allereerste keer in de schoolgeschiedenis mochten onze jongens de kampioensbeker omhooghouden. En niet alleen zij hadden hun moment van glorie; ook voor de trotse coaches Sjoerd Osinga en Willem Marquering was het een eerste keer. “De jongens moeten het doen in het veld,” zeiden ze bescheiden. Maar stiekem weten we allemaal dat hun tactische meesterbrein een groot verschil maakte! 

Met zoveel talent en tactisch vernuft op de bank, is het geen wonder dat Sjoerd en Willem de aandacht trekken. Terwijl topvoetbalclubs wanhopig zoeken naar trainers die het verschil kunnen maken, staan deze twee strategische meesters klaar om de volgende stap te zetten. De toekomst van het Nederlandse voetbal ziet er rooskleurig uit met zulke gepassioneerde en deskundige coaches in de rij!

Met een mix van talent, doorzettingsvermogen en een flinke dosis Veendammer vechtlust hebben onze jongens laten zien wat ze waard zijn. Dit kampioenschap is niet alleen een overwinning voor de school, maar ook een inspiratie hun ons allemaal.