Overslaan en naar de inhoud gaan

Werkwaar b.v. Veendam

Door Eindredactie op maandag, 15 juli, 2024 - 13:18

Tekst Hans van Noort [ hansvannoort@parkstadveendam.nl
Foto's Henk Gibcus

Je geeft als bedrijf wel even een visitekaartje af met eigentijdse werkkleding voorzien van het logo van de zaak. Wow, dat ziet er verzorgd uit! De klant heeft onmiddellijk in de gaten dat het daar wel goed zit, vertrouwd is. Of het nu gaat om ZZP ‘ers, boeren of multinationals alle klanten groot of klein kunnen dit uitstralen.

Bij Werkwaar maakt het ook niet uit of je groot of klein bent. Ze hechten waarde aan elke klant. “Iedere klant is voor ons waardevol.” Aan het woord is David von Henning van Werkwaar.

Het bedrijf bestaat al sinds 2016, maar sinds 2022 staat het bedrijf helemaal op zijn naam. Op het bord langs de weg maakt hij kenbaar én duidelijk waar hij zit. Dat bord staat bij de woning van David - Borgercompagnie 238 A.

David werkt vanuit huis én hij heeft een rijdende shop. Sinds 1 juli jl. heeft hij tevens een eigen showroom aan de Transportweg 4 t.o. de Gamma. Deze laatste is slechts op afspraak geopend. De showroom is simpel ingericht met een industriële twist, een beetje vergelijkbaar met de achtergrondfoto’s van de site.

Met zijn rijdende shop (omgebouwde bestelbus) met schappen vol werkschoenen, werkkleding en accessoires brengt hij de handelswaar naar de klanten of gaat bij ze langs voor de verkoop.

Wat die werkwaar/werkkleding allemaal inhoudt gaan we bekijken.

Werkkleding moet voldoen aan allerlei eisen, die uiteraard gerelateerd zijn aan waar ze voor bedoeld/bestemd zijn, in de meeste gevallen persoonlijke bescherming. Pictogrammen laten dit zien.


met dit pictogram ben je beschermd tegen kettingzagen – kleding wordt bijvoorbeeld gebruikt door hoveniers en bosbouwers;


geeft bescherming bij regen, sneeuw, mist en een koud weer (max. -5° C) – in gebruik bij mensen die altijd buiten aan het werk zijn (groenvoorziening en/of plantsoenendienst);


beschermt de drager tegen hitte en vlammen – bijvoorbeeld brandweerlieden;


door hoge zichtbaarheid biedt dit bescherming – in gebruik bij verkeersregelaars en mensen in de wegenbouw;


antistatische werkkleding.

Het zijn maar een paar voorbeelden waaraan werkwaar moet voldoen. Aan werkhandschoenen en -schoenen worden weer andere eisen gesteld. Naast deze eisen, die allemaal vastgelegd zijn in normen, is het van groot belang dat de werkwaar comfortabel zit en plezierig draagt. Gelukkig is dit laatste steeds meer het geval door nieuw ontwikkelde stoffen/vezels.

Bij Werkwaar is alles mogelijk.
David vertelt enkele bijzondere opdrachten/ervaringen. “We hebben een enorme sortering werkhandschoenen. Toch kwam er een vraag van een klant uit de schoonmaakbusiness. Heb je ook lange werkhandschoenen tot aan de elleboog? Standaard zaten die niet in ons assortiment, maar dan komt de slogan van Werkwaar om de hoek kijken: Bij Werkwaar is alles mogelijk. We hebben een leverancier gevonden die deze handschoenen maakt. Besteld – resultaat: klant tevreden.

Voor een bedrijf dat veel met vuur en laswerkzaamheden bezig is. Weer een vraag. Heb je ook brandvertragend ondergoed voor mijn medewerkers? Daar had ik ook zelf nooit van gehoord. Zoeken, zoeken en ja hoor. het bestaat. Dus besteld en wederom de klant blij én hopelijk hebben ze het nooit nodig.

Bij een van onze klanten, een glaszetter, gingen altijd de premium kwaliteit werkbroeken toch kapot. Wat bleek: de mannen lieten de glasplaten als ze moesten tillen even op hun bovenbeen rusten. Daar konden de broeken niet tegen. Wat dan? Géén nieuwe besteld, maar we hebben opzetstrips met speciale vezel op de betreffende plaatsen gezet, ingebrand én het probleem is opgelost.”

Dat is nou écht Werkwaar. Niet denken in problemen, maar in oplossingen.

Dat inbranden doet David ook met logo’s op (werk)kleding, caps/mutsen, T-shirts, polo’s, bodywarmers en noem de hele range maar op. Met een speciaal apparaat, een bijzondere onderlaag op het logo/tekst én de nodige nauwkeurigheid brandt hij dit op de textiele ondergrond. Hierdoor zit het altijd op de juiste plaats, beschadigt de omliggende stof nauwelijks én is het materiaal goed wasbaar. Wat staat dat netjes hé en wat een uitstraling.

Werkkleding kleedt aan. Werkkleding is ook promotiekleding en representatief.

Heb je al eens op de site gekeken van Werkwaar?
Eén van de pagina’s van de webshop staat vol met allerhande tassen. Een paar voorbeelden: computertas, laptop bag, travelbag, backpack, sportbag, city backpack, streetbackpack, “gewone” rugzakken, studiobag, en trolley’s. Riemen en bretels niet te vergeten. En overal kan een bedrijfs- of verenigingslogo op. Mooier kun je het niet hebben.

Is werkkleding aan mode onderhevig?
“Werkkleding moet op de eerste plaats praktisch zijn,” beaamt David. “Mode komt pas een paar plaatsen verderop. Maar er zijn uitzonderingen. Een visspeciaalzaak bestelde werkkleding voor al het personeel in een aparte azuurblauwe/zeeblauwe kleur. Leuk natuurlijk als dat als visspeciaalzaak je handelsmerk annex handelskleur is. Voor mij beslist géén alledaagse opdracht. Maar… ook nu weer prima afgehandeld. Ja, zo’n kleur is natuurlijk wel trendgevoelig!”

Werkwaar opereert voornamelijk in onze regio en in allerlei branches van horeca, transportsector tot aannemer en van zorg, industrie, sport- en muziekvereniging tot mobility. “Alles waar jouw logo op kan staan, maken wij.” Dus niet alléén werkkleding, maar ook bedrukte relatiegeschenken, flyers, visitekaartjes, banniers en ga zo maar door. “Wil je je bedrijfslogo op kantoorartikelen, nou, dan doen we dat toch,” David best een beetje trots!

Een van onze klanten verhuisde naar Noorwegen en opende daar een B&B. Als je dan later een foto krijgt met de artikelen die wij geleverd hebben erop krijg je toch wel even kippenvel… Dus alleen de regio?

Onze producten gaan ook mee in de vaart der volkeren. Duurzaam en recyclebaar staan hoog in het vaandel. “We hebben hiervoor grootse plannen, maar het is nog te vroeg om daar over uit te weiden,” glimlacht David.

Tenslotte: we kunnen hier kort over zijn.

Werkkleding koop je bij

Meer info: