Overslaan en naar de inhoud gaan
112

Politiehelikopter zoekt naar een persoon in Veendam en overleden persoon gevonden

Door Redactie op woensdag, 5 juni, 2024 - 23:32

Foto's Michael Huising, Peter Panneman, Siepel, Willem van der Werf, Gert Jan Kruizinga
Tekst Jesse Smit

De politie had woensdagavond een grootschalige zoekactie gehouden in Veendam. Langer dan een uur cirkelde een politiehelikopter, afkomstig uit Schiphol, boven de wijk Buitenwoel. Meerdere politiewagens waren gestationeerd bij de in- en uitgangen van sportpark Langeleegte.

Alle updates rondom de zoekactie:
Een politiewoordvoerder heeft aan Veendam Online verklaard: “We zijn aanwezig aan de Langeleegte vanwege een melding en denken dat een persoon onze hulp nodig heeft.” De woordvoerder benadrukt dat het hier om een medisch incident gaat en niet om een misdrijf. De gezochte persoon vormt geen gevaar voor anderen.

Ondanks geruchten op sociale media dat de zoekactie verband houdt met een overval eerder vanavond in Groningen, geeft de politie aan dat de twee situaties los van elkaar staan.

Ook op andere locaties in Veendam zijn politiewagens gespot, zoals aan het Beneden Oosterdiep en bij het Kerkhof aan de Langeleegte, waar politiehonden ingezet worden.

Update 21:32 uur:
De politievoorlichting bevestigt dat de zoekactie om medische redenen plaatsvindt. Er wordt geen verdere informatie verstrekt, maar de gezochte persoon is geen gevaar voor anderen. De zoekactie begon rond 20:30 / 20:45 uur en betreft de omgeving van Sportpark Langeleegte en Borgerswold. De Langeleegte is momenteel afgesloten en speurhonden worden ingezet.

Het landelijk team voor onderwaterzoekingen is inmiddels ook aanwezig op de Langeleegte, nadat de helikopter vertrokken is.

De politie geeft weinig details prijs. Ze bevestigden alleen dat ze op zoek zijn naar een persoon die hulp nodig heeft en gaven geen verklaring waarom Burgernet niet is ingeschakeld. 

Online gaan geruchten rond dat de politie op zoek is naar een man die mogelijk suïcidaal is. Het zou gaan om een collega van de politie. Zijn auto is aangetroffen op de parkeerplaats bij de sportvelden, en het laatste signaal van zijn telefoon kwam van de nabijgelegen golfbaan. De politie heeft dit gerucht niet willen bevestigen.

Update 22:41: 
Hondengeleider is via de wielerbaan vertrokken, en verder weinig beweging. Er is ook geen ambulance ter plaatse.

Laatste update: 
Omstreeks 22:00 uur heeft de politie een overleden persoon aangetroffen aan het terrein van de golfclub in Veendam. Het gebied is ruim afgezet en politie doet ter plaatse onderzoek. Of het gaat om de persoon waar intensief naar gezocht werd, is nog niet duidelijk.