Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting Sorghvlietlaan voltooid

Door Redactie op maandag, 3 juni, 2024 - 16:05

Door Peter Panneman

Wethouder Henk Jan Schmaal en Bert Wierenga van de gemeente Veendam voerden maandagmiddag de laatste handeling van het project Herinrichting Sorghvlietlaan – aanleg ovonde uit. Ze deden dit door  samen de laatste belijning aan te brengen bij het fietspad en parkeerplaats bij het voormalig Arriva-terrein.

De Sorghvlietlaan tussen de rotonde Aquaplein en de aansluiting met de R. H. van Deestweg in Veendam heeft een nieuw gezicht. Bij de entree naar het centrum is een ovale rotonde, of wel een ovonde, die de verbinding herstelt tussen het Westerdiep, de Kerkstraat en de Langeleegte. Dit zorgt voor een betere doorstroming van het verkeer, verbeterde oversteekbaarheid, en daarmee veiligheid van het fietsverkeer.

De Sorghvlietlaan en het aanliggende gebied is eveneens aanpakt. Tussen het Aquaplein en de aansluiting met de R.H. van Deestweg is het profiel hersteld met fraaie beplanting en nieuwe bomen. Ook op het Arrivaterrein is ruimte gemaakt voor nieuwe bebouwing. Verder is daar de parkeercapaciteit voor het centrum en Tropiqua uitgebreid waarbij bijzondere aandacht is voor een goede en veilige oversteekbaarheid van de Sorghvlietlaan.

Tevens is er een fietsverbinding waardoor het indoorsportcentrum beter bereikbaar is vanuit het noorden. De fietsroute aan de noordzijde van de Sorghvlietlaan, ter hoogte van het voormalige busstation is hersteld. Deze sluit aan op het vrij liggende fietspad aan de Korte Leegte. Hiermee is een veilige route gecreëerd voor schoolgaande jeugd (LSP). De brandweerkazerne heeft nu ook een directe ontsluiting op de Sorghvlietlaan.