Overslaan en naar de inhoud gaan

Mehmet Apaydin Nederlands kampioen

Door Redactie op maandag, 3 juni, 2024 - 06:00

Dit weekend is biljarter Mehmet Apaydin uit Veendam Nederlands Kampioen geworden bij de spelsoort Bandstoten in de 2e klasse.

De 49-jarige Veendammer die sinds 2021 lid is van WBC ’68 uit Wildervank en wekelijks wedstrijden speelt bij het clubhuis “Het Raadhuis” in Wildervank werd in maart kampioen in de districtsfinale te Kolham. Hierdoor mocht hij deelnemen aan de gewestelijke finale in april te Franeker. Hier bleek hij al in uitstekende vorm te verkeren en wist ongeslagen de gewestelijke titel in de wacht te slepen.

Dit betekende tevens plaatsing voor het Nederlands Kampioenschap dat dus het afgelopen weekend is gespeeld in Doetinchem. Hij verloor de 2e partij maar stond aan het eind van de 2e speeldag op een gedeelde eerste plaats. Zondag werd de 1e partij winnend afgesloten terwijl zijn directe concurrent verloor. Dit betekende dat een remise in de laatste partij voldoende zou zijn voor de titel.


Mehmet gefeliciteerd door bestuurslid

Zijn concurrent won in een hele goede partij en legde daarmee de druk neer bij Mehmet.
Hij mocht niet verliezen. In een spannende partij waarbij zijn tegenstander als eerste de te maken caramboles behaalde en hij op 1 carambole bleef steken moest hij dus de nastoot maken om toch Nederlands Kampioen te kunnen worden.
Hij slaagde er in dit onder deze grote druk te presteren en zette hiermee een kroon op een geweldig toernooi en biljartseizoen. 
Op het podium werd hij gehuldigd en omhangen met het eremetaal (zie foto).
Bestuurslid Hans Mulder was ter plekke aanwezig en feliciteerde hem aldaar met deze prachtige overwinning (zie foto).

Naast bandstoten speelt Mehmet ook libre en driebanden groot en klein, waarin hij ook regelmatig goede resultaten haalt. Zo is hij onder meer winnaar geweest van Master Libre Oost-Groningen, Wildervank 375 jaar Libre Toernooi en District Kampioen Libre 3e klas.

Binnenkort zal Mehmet op de clubavond gehuldigd worden door zijn biljartvereniging.