Overslaan en naar de inhoud gaan

Geboren Wildervankster viert 103-de verjaardag

Door Redactie op zondag, 2 juni, 2024 - 09:42

Bezige bij Janna Drok  viert 103-de verjaardag

De kaarsjes op de taart werden met een ferme ‘poest’’ uitgeblazen. Janna Drok-Joosten is ook op haar 103-de verjaardag nog kwiek als een kieviet. 

Het zicht is misschien iets minder maar de geest is nog messcherp. Elke dag wordt de krant nog gelezen en houdt ze de dagelijkse beslommeringen bij.

Met man Anno Drok (overleden in 2004) bestierde ze tientallen jaren de zuivelkar- en winkel in Nij Pekel. De geboren Wildervankster leerde haar Anno kennen tijdens een uitwisseling van de gereformeerde kerk en verhuisde ze voor de liefde naar Nieuwe Pekela. 

Mevrouw Drok woont met hulp van de dochters en de thuiszorg nog steeds zelfstandig. In haar leven bracht ze twaalf kinderen groot en maakte ze alle moderne ontwikkelingen mee. Van eerste auto in het dorp tot eerste televisie en van de eerste wasmachine tot aan de computer. 

Ze is nog steeds gek op autoritjes en om de zoveel tijd gaat ze nog naar Schiermonnikoog op bezoek bij een van de dochters. 
Van bezoek kan ze echt van genieten en vandaag zal dat niet anders zijn, want het is de hele dag zoete inval aan de Paulus Potterlaan. 

Wethouder Ellen van Klaveren van gemeente Pekela kwam haar zaterdagmorgen feliciteren.