Overslaan en naar de inhoud gaan

VIDEO - Koopavondconcert met Krzysztof Groen en Jetta Post

Door Redactie op zaterdag, 1 juni, 2024 - 14:00

Opnames van donderdag 30 mei 2024 in Theater vanBeresteyn

Luister naar mooie, Groningstalige liedjes van Krzysztof Groen en Jetta Post tijdens het gratis Koopavondconcert in theater vanBeresteyn.

Het gevarieerde repertoire van Krzysztof en Jetty bevat naast eigen werk, ook liedjes waar dichter Henk Puister de tekst voor schreef en Krzysztof de muziek. Maar ook golden oldies die Jetta eigenhandig omtoalde naar het Gronings.

Ze deelden voor het eerst het podium op de voorjaarsmarkt van Historische Brandweer Voertuigen in Sappemeer en traden daarna al eens samen op bij restaurant ‘Overdaips’ in Saaksum. Dat smaakte naar meer en heeft ertoe geleid dat dit duo donderdag 30 mei een koopavondconcert verzorgt in de foyer van vanBeresteyn.

Krzysztof Groen alias de Groningse Johny Cash maakt al vele jaren onvervalste Engelstalige en Groningse countrymuziek. Vorig jaar werd hij uitgeroepen tot cultuurtalent van het jaar op het Veendammer Sport en Cultuur Gala. Troubadour Jetta Post treedt sinds een jaar of vijf op en zingt uitsluitend Groningstalige, sfeervolle luisterliedjes en vrolijke songs over het leven, de liefde en alles daar tussenin.