Overslaan en naar de inhoud gaan

Laatste Koopavondconcert van dit seizoen

Door Redactie op vrijdag, 31 mei, 2024 - 10:46

Door Peter Panneman

Donderdagavond was er wederom een mooi Koopavondoptreden in een volle foyer van Cultuurcentrum vanBeresteyn. Met Groningstalige liedjes van Krzysztof Groen en Jetta Post.

Het gevarieerde repertoire van Krzysztof en Jetty bevat naast eigen werk, ook liedjes waar dichter Henk Puister de tekst voor schreef en Krzysztof de muziek. Maar ook golden oldies die Jetta eigenhandig omtoalde naar het Gronings. 

Krzysztof en Jetta deelden voor het eerst het podium op de voorjaarsmarkt van Historische Brandweer Voertuigen in Sappemeer en traden daarna al eens samen op bij restaurant ‘Overdaips’ in Saaksum. Dat smaakte naar meer en heeft ertoe geleid dat dit duo donderdagavond in Veendam een optreden verzorgde. 

Door Peter Panneman

Krzysztof Groen alias de Groningse Johny Cash maakt al vele jaren onvervalste Engelstalige en Groningse countrymuziek. Vorig jaar werd hij uitgeroepen tot cultuurtalent van het jaar op het Veendammer Sport en Cultuur Gala. Troubadour Jetta Post treedt sinds een jaar of vijf op en zingt uitsluitend Groningstalige, sfeervolle luisterliedjes en vrolijke songs over het leven, de liefde en alles daar tussenin. 

Dit was de laatste van dit seizoen en in oktober gaat de najaarseditie van de Koopavondconcerten weer van start met een vol en gevarieerd programma.