Overslaan en naar de inhoud gaan

Weekend afsluiting N33 tussen Assen en Siddeburen

Door Redactie op vrijdag, 31 mei, 2024 - 10:42

Door Peter Panneman

Van vrijdagavond 31 mei 19.00 uur tot zondagochtend 2 juni 11.00 uur is de N33 vanwege werkzaamheden dicht tussen Assen en Siddeburen. De afsluiting is voor verkeer in beide richtingen. 

Verkeer dat de N33 gebruikt als omleiding van en naar Groningen kan nu omrijden via de oostelijke, noordelijke en westelijke ringweg. Lokaal verkeer wordt door middel van borden omgeleid.

Vanwege de afsluitingen van Operatie Ring Zuid, is er gekeken of de werkzaamheden op een ander moment konden, omdat de N33 een van de omleidingen is van de afgesloten Ring Zuid. Helaas is dit niet mogelijk. Twee keer per jaar moeten de putten en kolken schoongemaakt worden. Als deze verstopt raken, kan de weg bij hevige regen onderlopen. Normaal is de N33 tijdens deze werkzaamheden het hele weekend afgesloten, dan worden er ook asfaltreparaties gedaan, borden schoongemaakt en andere werkzaamheden uitgevoerd. Dit keer worden alleen de goten schoongemaakt, zodat de weg zo snel mogelijk weer open kan. De overige werkzaamheden worden in september uitgevoerd.