Overslaan en naar de inhoud gaan

Oxygym Teenz Veendam strijden op het EK in Bottrop

Door op zaterdag, 18 mei, 2024 - 10:14

Picsart_24-05-17_20-37-42-133.jpg

Tekst Jesse Smit | Foto Oxygym / Noa Pot

Elk jaar tijdens Pinksteren vindt het Europees Kampioenschap Dansen plaats. Dit jaar begint het spektakel op zondag 19 mei 2024 in het attractiepark Movie Park in Bottrop, Duitsland. Teams die de eerste ronde succesvol doorkomen, strijden op maandag 20 mei in de finale.

Op de dansvloer staan dansers uit o.a. Nederland, Duitsland, Italië, Engeland, Oekraïne, Tsjechië, Oostenrijk en Denemarken. Onder de deelnemers dit jaar is het hiphop team Oxygym Teenz uit Veendam dat onder leiding staat van geliefde trainster Margriet van der Laan. Haar team kijkt ernaar uit om de dansvloer op te gaan en te strijden voor de hoofdprijs.

Ik sprak danseres Noa Pot van de Teenz over het team, de doelen en verwachtingen naar aanloop van het EK.

Trainster
Het team wordt geleid door de gepassioneerde en gemotiveerde Margriet van der Laan. Zij weet met haar feilloze choreografieën elk seizoen weer mooie prijzen te behalen. Noa vertelde: ‘Margriet haalt het beste in ons, dansers, naar boven en het team is heel blij en trots op haar als trainster.’

Voorbereidingen
Oxygym Teenz traint standaard twee keer per week. Naarmate het EK dichterbij kwam, hebben ze als groep extra trainingen ingepland om optimaal voorbereid te zijn. Deze intensieve voorbereiding zorgt ervoor dat het team klaargestoomd is voor de danswedstrijd in Bottrop.

Eerdere Prestaties
Tot nu toe heeft Oxygym Teenz twee keer een 4e prijs behaald op het EK. Bij het Nederlands Kampioenschap en het Noord-Nederlands Kampioenschap heeft het team in voorgaande finales mooie top 3-plaatsen weten te veroveren.  Voor de Teenz komen de finales van de wedstrijden op het NK en het Noord-Nederlands Kampioenschap later dit jaar.

Choreografie voor het EK
Dit jaar heeft het team gezamenlijk gekozen voor een dans zonder specifiek thema. De act bevat vrolijke muziek, veel tricks en een krachtige choreografie. Het doel is om een mooie show neer te zetten op het podium.

Amerikaanse doelen
‘Wij gaan naar Bottrop met een doel. Genieten is natuurlijk heel erg belangrijk als je een kans krijgt als deze.’ Aldus Noa. Daarentegen is hetgeen wat de groep het liefst wil bereiken de WK campagne in Amerika. De teams die goed genoeg presteren krijgen namelijk de kans om het WK te dansen in Amerika. Noa: ‘Dit blijft onze allergrootste droom en hopelijk kunnen we deze waarmaken.’

Samenwerking
De samenwerking binnen het team is uitstekend. De danser-trainer verhouding is geweldig en de dansers zien elkaar meer als vriendinnen dan als teamgenoten. Het hoogtepunt is het weekend van het EK, waar ze na de prijsuitreiking het attractiepark in mogen en samen mooie herinneringen maken.

Geweldige ervaring
Voor Oxygym Teenz is het elk jaar weer een geweldige ervaring om op het EK te mogen dansen. De grootsheid van het evenement en de sfeer in de wedstrijdhal maken het tot het hoogtepunt van het seizoen, waar het team het hele jaar naar uitkijkt. ‘Elk jaar kijken we onze ogen weer uit als we de hal binnenkomen.’, aldus danseres Noa. 

Een spannend en tevens gezellig weekend voor Noa en haar team Oxygym Teenz, die hopelijk dit pinksterweekend in de prijzen gaan vallen.