Judoka's Judo 53 graden Noord
pakken medailles op Europa Cup

Door op dinsdag, 7 mei, 2024 - 11:28

Een door de judobond geselecteerde groep juniorenjudoka's nam afgelopen weekend deel aan een European Cup in het Kroatische Rijeka. De Oost-Groningse judoschool timmert de afgelopen jaren behoorlijk aan de weg. De judoka's van trainer Marcel Joling volgen een strak trainingsschema met trainingen in de ochtend en avond. Deze extra trainingen zorgen ervoor dat onze judoka's extra tijd kunnen besteden aan techniek en fysiek.

In de klasse -73 kilogram wist Quinten van der Veen een 2e plaats te behalen. Na 4 overwinningen in de voorronden verloor hij na een spannende finale van zijn Bulgaarse tegenstander. Milou Hendriks zette haar goede reeks ook door. In Rijeka won zij van tegenstandsters uit Slovenië, Hongarije en Italië. Door verlies van haar Franse tegenstandster mocht zij uitkomen in de strijd om het brons. Met een fraaie overname won zij overtuigend het brons.

Bij de heren -100 kg was er nog een zeer verrassende 3e plaats voor Sven van Oostrum. Na verlies van een sterke judoka uit Montenegro won Sven fraai van zijn Spaanse en Sloveens tegenstander. In de strijd om het brons judode Sven zeer slim naar het brons. Hij scoorde tweemaal een punt teen zijn tegenstander uit Servië.

Net geen medaille maar wel een ongelooflijk sterk toernooi draaide Eva Hangyi. In de klasse -63 kilogram wist zij zich met 3 knappe winstpartijen te plaatsen voor de strijd om het brons. Helaas werd deze verloren maar wat een enorm goed toernooi draaide deze 1e jaars junior. Met ook nog een zevende plaats voor Maud Rikmanspoel kan het judoteam terugkijken op een zeer succesvol toernooi.

De volgende Europa Cup vindt plaats op 18 mei in het Spaanse Malaga.