Nieuws

College van B en W Veendam ontvangt
leerlingen Kelowna Secondary School uit Canada



1Q9A7950.jpg

Scholengemeenschap Winkler Prins in Veendam heeft deze week een groep leerlingen en docenten van een middelbare school (Kelowna Secondary School) uit Canada op bezoek.

Na een prima aankomst en ontvangst maandagavond in Veendam werden de leerlingen en docenten dinsdagmorgen ontvangen door het college van B en W in de raadzaal van het gemeentehuis in Veendam.

1Q9A7953.jpg

Gedurende deze week organiseren ze diverse activiteiten waarbij onder andere cultuur, geschiedenis en uiteraard de Tweede Wereldoorlog herdenken centraal staat. Zo staan er bezoeken aan het Rijksmuseum, Anne Frank huis, en Westerbork op het programma. Ook zal een delegatie aanwezig zijn op 4 mei ,tijdens de dodenherdenking in Veendam.

1Q9A7965.jpg

De uitwisseling is onderdeel van een uitwisselingsproject om de wereld van de WP- leerlingen te vergroten. Eens in de drie jaar krijgen leerlingen uit de brugklas de kans zich aan te melden voor dit driejarig traject. Ze zitten nu in het tweede jaar en dat betekent dat ze leerlingen en docenten uit Canada ontvangen in Veendam.


Fotoalbum: