Overslaan en naar de inhoud gaan

CDA regio Oost-Groningen op werkbezoek in Veendam

Door op zondag, 28 april, 2024 - 11:50

Werkbezoek_Oldenburger-Fritom-1.jpg

In het kader van de Europese verkiezingen brachten fractie- en bestuursleden van CDA regio Oost Groningen een bezoek aan Oldenburger|Fritom in Veendam. Aanwezig waren CDA kandidaat Europarlementariër Sjoerd Wijnsma en provinciaal CDA Statenlid Robert de Wit. 

Sjoerd Wijnsma is de CDA kandidaat voor het Noorden voor de Europese verkiezingen op 6 juni aanstaande. Sjoerd is 32, een geboren Dokkumer, die sinds 2016 in Leeuwarden woont. Na zijn studie Public Administration (met European Governance als specialisatie) en een stage bij het EU parlement is hij gaan werken op het hoofdkantoor van OV-bedrijf Arriva in Heerenveen. Daar houdt hij zich bezig met aanbestedingen en de totstandkoming van nieuwe (internationale) treinverbindingen. Daarnaast is hij actief in de kerk en bij het CDA in Leeuwarden. Sjoerd vind dat Europa nu onafhankelijk haar rol moet pakken voor de toekomst. Voor een uniform logistiek railtransport door Europa moeten landen niet hun eigen sausjes eroverheen gieten. Ook maakt hij zich sterk voor de Lelylijn en de Nedersaksenlijn.

DSC_0254.JPG

Oldenburger|Fritom is een familie bedrijf dat in Veendam/Pekela is ontstaan en in de loop der jaren is uitgegroeid tot een Wereldspeler van formaat. Is voorloper op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een bedrijf waar we trots op mogen zijn. Oldenburger|Fritom staat bekend als innovatief logistiek partner. De focus van Oldenburger|Fritom ligt op het bieden van innovatieve en duurzame logistieke oplossingen die naadloos aansluiten op haar klantrelaties in binnen- en buitenland. Met een wereldwijd netwerk vervullen zij de rol van ketenregisseur voor o.a. wegtransport, luchtvracht, zeevracht en intermodaal transport. Ze voegen een meerwaarde toe aan de keten en zijn in het bezit van een grote diversiteit aan certificering en voldoen aan de hoogste veiligheidseisen. Naast het opslaan van verschillende producten onder specifieke condities, zoals geneesmiddelen, verzorgen ze voor diversie relaties in binnen- en buitenland ook het assembleren van producten. Oldenburger|Fritom heeft diverse vestigingen in verschillende landen in Europa. Momenteel wordt er gestart met de uitbreiding op haar hoofdvestiging in Veendam, hier wordt een tweede distributiecentrum gebouwd volgens het hoogste internationale erkende duurzaamheidsniveau: 5-sterren BREEAM Outstanding. BREEAM is ‘s werelds meest vooraanstaande en gebruikte beoordelingsmethode om de duurzaamheidsprestatie van gebouwen te bepalen. Naast duurzaamheid ligt de focus voor Oldenburger|Fritom op kwaliteit en innovatie, de punten waarmee Oldenburger|Fritom zich onderscheidt in de markt.

Aansluitend werd een bezoek gebracht aan het Leer- en Sportpark aan de Langeleegte. Het werkbezoek werd afgerond met het uitwisselen van aandachtspunten en ervaringen van de Oost Groninger CDA fracties in Pekela, Stadskanaal, Westerwolde, Oldambt en Veendam.