Nieuws, Sport

SV Veendam Atletiek verzorgt Borgerswold Loop
tijdens de Veendammer Sportweek



FB_IMG_1713633454355.jpg

Door Jesse Smit

Stof je hardloopschoenen af en maak je klaar voor een week vol beweging en nog belangrijker plezier! Van maandag 27 mei tot en met zondag 2 juni staat Veendam in het teken van de tweede editie van de Veendammer Sportweek, georganiseerd door Veendam Beweegt. Een hoogtepunt van deze sportieve week is de Borgerswold Loop op woensdagavond 29 mei, georganiseerd door SV Veendam Atletiek. 

Deze loop heeft als startpunt het luchtballonveld in Borgerswold. Dit is geen gewone loop, het is een kans om samen met vrienden, familie of wie dan ook de paden van Borgerswold te verkennen en je sportieve kant te laten zien.

Ongeacht je leeftijd of ervaring, er is voor iedereen een categorie. Kinderen van 6 tot en met 12 jaar kunnen deelnemen aan speciale jeugdlopen, terwijl deelnemers van 13 jaar en ouder kunnen kiezen uit de afstanden 2,7 kilometer, 5,4 kilometer of zelfs 8,1 kilometer. Het parcours biedt een mix van verharde en onverharde paden, waardoor elke stap een avontuur wordt.

Voor kinderen van 6 t/m 9 jaar is er rondom het evenemententerrein een mooie crossronde van 800 meter uitgezet, startend om 18.45 uur.

De categorie 10 t/m 12 jaar loopt de ronde van 800 meter twee keer, dus legt 1600 meter af. Hun startschot is om 18.55 uur.

Dé loop van 2,7 kilometer, 5,4 kilometer of 8,1 kilometer voor alle atleten vanaf 13 jaar start om 19.30 uur.

Het inschrijven gaat als volgt:
Voorinschrijving is mogelijk tot en met 23 mei via inschrijven.nl. Maar zelfs als je op het laatste moment besluit mee te doen, kun je nog ter plaatse inschrijven op de dag zelf vanaf 17.45 uur tot 30 minuten voor de loop (per categorie).
De kosten bij voorinschrijving tot en met 16 jaar bedragen €3,00, ter plaatse €4,00.
Voor 17 jaar en ouder is het bij voorinschrijving €6,00 en ter plaatse €7,50.

Alleen bij de jeugdlopen tot en met 12 jaar worden de nummers 1,2 en 3 direct na afloop bekend gemaakt. Verder draait deze loop niet om de snelste tijd, de tijd wordt namelijk niet geregistreerd. Het hoofddoel is plezier, gezondheid en gezelligheid. Terwijl je over de finishlijn komt, word je verwelkomd door een grote klok die je gelopen tijd laat zien - een persoonlijke overwinning om niet te vergeten. 

Een sportieve avond op woensdag 29 mei in Borgerswold. Doe vooral mee met de Borgerswold Loop tijdens de Veendammer Sportweek! 

Voor meer informatie en inschrijvingen, bezoek www.svveendamatletiek.nl/borgerswoldloop