Nieuws

UPDATE
COA sneller met het aanleggen van oversteekplaats
dan Gemeente Veendam



3C4A9575kopie.jpg

Door Bert Woltjes

Sinds afgelopen maandag zijn er in de voormalige garage aan de Lloydsweg zo`n 100 asielzoekers ondergebracht. De opvanglocatie in Veendam is voor de periode van een jaar en voor maximaal 100 personen. Het kan gaan om een mix van gezinnen met kinderen, echtparen of alleenstaanden.

Wel heeft het college van B en W aan de realisatie van de noodopvang een aantal voorwaarden verbonden, die onder andere de veiligheid op de locatie zelf als de directe omgeving betreffen.

3C4A9556kopie.jpg

Daarom is er door het COA een oversteekplaats aangelegd zodat de mensen die in deze opvang locatie wonen veilig de drukke Lloydsweg kunnen oversteken. Het COA heeft dit uit eigen middelen betaald.

Dit kan blijkbaar sneller gerealiseerd worden dan b.v. een oversteekplaats ter hoogte van het Jacob Bruggemacentrum in de onlangs vernieuwde Jacob Bruggemalaan, of een voetgangersoversteek plaats met verkeerslichten aan Bocht Oosterdiep ter hoogte van de Kerkstraat. Een half jaar geleden gaf de Gemeenteraad hiervoor toestemming. Maar het is nog altijd niet gerealiseerd. 

3C4A9576.JPG

Op dit moment hebben we nog geen reactie ontvangen van de gemeente Veendam.

UPDATE  -  donderdag 18 april 17:08 uur - Gemeente Veendam

Hoe kan dat het dat de COA zo snel een oversteekplaats kan laten maken?
Aan de Lloydsweg is een oversteekmogelijkheid met middengeleider geplaatst. Deze is veel gemakkelijker aan te brengen dan een voetgangersoversteekplaats met zebrapad.

Oversteekplaats Jacob Bruggemacentrum
De markering voor de voetgangersoversteek over de Jakob Bruggemalaan zou oorspronkelijk eind vorig jaar aangebracht worden. Dat ging vanwege weersomstandigheden niet door. Voor het aanbrengen van het materiaal, thermoplast, moet het langer achter elkaar droog weer zijn en moet de temperatuur boven de 15 graden Celsius zijn. Het aanbrengen van deze strepen zal binnenkort gedaan worden, mits het weer het toelaat.

Bocht Oosterdiep-Kerkstraat
De verkeersregelinstallatie voor de oversteek Bocht Oosterdiep-Kerkstraat heeft een lange leverantietermijn, vandaar dat dat meer tijd neemt.


Gerelateerde artikel: