Nieuws

Start aanleg carports met zonnepanelen



WhatsApp Image 2024-04-17 at 15.17.35.jpeg

Dinsdag 16 april is gestart met de aanleg van carports met zonnepanelen op het parkeerterrein voor ons waterschapshuis in Veendam. In de periode van 16 april tot 1 augustus zijn er door de werkzaamheden fors minder parkeerplekken.

Alternatieven zijn het nieuwe parkeerterrein langs de Sorghvlietlaan, het parkeerterrein bij sportpark de Langeleegte (Langeleegte 16) en het parkeerterrein bij de Sorghvliethal (Jan Salwaplein 1).

Voor automobilisten is het parkeerterrein in de eerste fase van de werkzaamheden (tot medio juni) niet bereikbaar vanaf de Sorghvlietlaan en wel bereikbaar vanaf de Julianalaan. In de tweede fase (medio juni tot 1 augustus) draait dit om en is het parkeerterrein voor automobilisten alleen toegankelijk via de Sorghvlietlaan (en niet via de Julianalaan).

Gedurende de werkzaamheden blijven het laboratorium en het fietsenhok bereikbaar. Fietsers en wandelaars behouden de doorgang over het parkeerterrein. Ook de parkeerplekken voor bezoekers van het waterschapshuis, vlakbij de entree, blijven beschikbaar. En dit geldt in de eerste fase eveneens voor de parkeerplekken bij de laadpalen. Die uiteraard alleen bestemd zijn voor het opladen van elektrische en plug in hybride auto’s. In de tweede fase zijn de laadpalen niet beschikbaar.

Nieuwe bestrating en laadpalen
De zonnecarports worden voorzien van in totaal 16 laadvoorzieningen. De huidige laadpalen worden op termijn verwijderd. Dit betekent een uitbreiding van per saldo 8 laadvoorzieningen. Tegelijk met de aanleg van zonnecarports wordt de bestrating door de gemeente Veendam vernieuwd. De parkeervakken krijgen belijning.

Meer weten over dit project? Ga dan naar www.hunzeenaas.nl.