Sport

Teams en individuele turnster SV Clias
herhalen huzarenstukje



Clias2devwapril-print.jpg
Foto: Hilda Koopmans, Marit Veen en Jezlyn Meppelder staan niet op de foto

Het weekend van 13 en 14 april stond voor SV Clias wederom in het teken van turnwedstrijden in de “eigen” Wildervanckhal. Voor de turnsters lag de lat hoog na de eerste voorwedstrijden welke in februari jongstleden ook plaatsvonden in de Wildervanckhal. Konden zij zichzelf evenaren of zelfs overtreffen?

Zaterdagochtend streden de teams middenbouw niveau 4 en 5 voor de teammedailles. Individueel word er voor de middenbouw leeftijdscategorie alleen een klassement opgemaakt maar geen medailleklassement.
De teams niveau 4 en 5 wisten hun prestaties van februari als team te evenaren. Beide teams wonnen het goud. Niveau 4 deed dit met een verschil van 10,624 punten op de nummers twee. Niveau 5 had iets meer tegenstand van het team dat tweede werd. Het verschil tussen deze twee teams bedroeg 6,625 punten. Zij ontvingen de medailles uit handen van niemand minder dan Turbo, de enthousiaste mascotte van Veendam Beweegt.
Voor plaatsing voor het Provinciale kampioenschap deden ze met hun individuele scores ook goede zaken. Turnsters niveau 4 hielden de plaatsen 1, 2, 3, 4 en 5 bezet met de eerste plaats voor Bella Molema, een tweede plaats voor Rosa Lynn Bruins, de derde plaats voor Ellen Harms, Jealey Meppelder werd vierde en Sterre Veen maakt het feest compleet door vijfde te worden.
Middenbouw 5 turnsters maakte er een één twee drie en zes van met op de eerste plaats Jill Keizer gevolgd door Kiara Moed als tweede en Gwen Doornbosch als derde. Tess Heeringa werd keurig zesde.

Zaterdagmiddag turnden Rosalie Wolfs en Marit Veen samen met turnsters van een andere vereniging hun teamwedstrijd supplement E. Daarnaast turnden zij als junioren ook een individuele wedstrijd. Met het team behaalden ze de derde plaats en een bronzen medaille.
Individueel werd Rosalie achtste met een eerste cijfer voor het onderdeel sprong en het eerste cijfer voor haar balkoefening. Marit turnde zich naar een tiende plaats met een vijfde cijfer voor haar balk- en vloeroefening.

Zondagochtend turnden Jezlyn Meppelder en Nette Eleveld een individuele wedstrijd junior supplement D. Nette veroverde net als in februari het goud. Jezlyn werd keurig vijfde met een eerste cijfer voor haar vloeroefening en een tweede cijfer op het onderdeel sprong.
In de baan er naast kwam team supplement F in actie. Net als tijdens de vorige wedstrijd wonnen zij het teamgoud met een verschil van 3,815 punten op de nummers twee. Individueel deed turnster Isabel Eleveld hetzelfde als haar zus en won in de leeftijdscategorie jeugd het goud. Alicia Wiebrands werd zevende met een eerste cijfer voor haar brugoefening. Junioren Lieke Koopmans, Noa Keizer en Marit Veenstra stonden lange tijd één, twee en drie. Uiteindelijk werd Lieke eerste, Noa derde en Marit nipt vierde.

Met deze individuele scores deden de turnsters goede zaken voor plaatsing voor de Provinciale Kampioenschappen welke 25 mei in Stadskanaal zullen plaatsvinden. Welke turnsters zich definitief hebben geplaatst is nog even afwachten. De KNGU verwacht dit eind april bekend te kunnen maken.