Overslaan en naar de inhoud gaan

Nationale Diabetes Challenge start ook in Veendam

Door op dinsdag, 16 april, 2024 - 10:53

437728785_7519939861455042_5001738339609676537_n_resize.jpg

Linda’s Leefstijl organiseert, in samenwerking met de Bas van de Goor Foundation de Nationale Diabetes Challenge 2024 in Veendam! Vanaf maandag 6 mei wandelen wij elke week, ongeveer 20 weken lang, samen met een groep deelnemers in de buurt. Wil je werken aan je gezondheid en heb je diabetes of een verhoogd risico* daarop? Je hogere leeftijd hebt; overgewicht hebt, vooral rond de buik; een te hoog cholesterol hebt; een vader, moeder, broer of zus hebt met diabetes type 2; een hoge bloeddruk hebt; zwangerschapsdiabetes hebt gehad; een baby hebt gekregen van meer dan 9 pond; moeder zwangerschapsdiabetes heeft gehad; rookt; van Surinaams-Hindoestaanse, Turkse of Marokkaanse afkomst bent; Prednison gebruikt of bepaalde medicatie tegen psychoses; PCOS, coeliakie of hemochromatose hebt (bron: diabetes fonds)

Wat is de Nationale Diabetes Challenge?
De Nationale Diabetes Challenge is een 20 weken durend wandelprogramma van de Bas van de Goor Foundation. Samen wekelijks wandelen in de buurt is goed voor je gezondheid en daarnaast nog gezellig ook.

Mensen in beweging brengen, dat blijft belangrijk. Diabetes is een van de meest voorkomende chronische ziekten in Nederland. 1 op de 14 Nederlanders heeft diabetes en het aantal groeit nog altijd. En 1 op de 3 huidige Nederlanders van 40+ krijgt in 2040 te maken met diabetes. Bewegen is goed voor mensen met diabetes en een verhoogd risico daarop. Met de NDC laten we mensen ervaren hoe fijn wandelen is. Het is een laagdrempelige opstap om aan een gezondere leefstijl te werken. We weten dat meedoen aan de NDC ze veel oplevert!

Start wandelingen
Op maandag 6 mei, om 19.15 uur start de eerste wandeling van de groep in Veendam. We starten op de parkeerplaats van Borgerswold Experience (bergweg 1, 9642 LV Veendam). We houden rekening met ieder wandelniveau. Het is daarom niet erg als je (nog) niet zo ver kunt lopen. Samen trainen we voor een wandelafstand van 3, 5, 10 of 15 kilometer.

We sluiten de Nationale Diabetes Challenge feestelijk af op het NDC Festival op 28 september in Arnhem. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Linda Wilterdink van Linda’s Leefstijl via: linda@lindawilterdink.nl of op 06-10303161

Enthousiast geworden?
Ga naar nationalediabeteschallenge.nl en klik op ‘ik wil meewandelen’ om je aan te melden! Deelname is gratis.

We beginnen om 19.15 uur met een kennismaking en zullen ongeveer van 19.30 tot 20.30 uur wandelen (indien dit haalbaar is). Vervolgens sluiten we gezamenlijk af, en zullen we rond 20.45 uur klaar zijn.

De Nationale Diabetes Challenge is een bewezen effectieve wandelinterventie van de Bas van de Goor Foundation. Bij deze interventie werken professionals uit het zorg-, sport- en sociale domein samen om mensen op een laagdrempelige manier in beweging te brengen. Gedurende 20 weken wandelen deze professionals één keer per week mee met een groep deelnemers om samen te werken aan een gezondere leefstijl en duurzame gedragsverandering.