Aeolus sluit competitie af met gelijkspel bij Kwiek

Foto René Zuidema

De handbalsters uit Wildervank kruisten in Hoogeveen de degens met de damesploeg van Kwiek. Na een uiterst enerverend duel, en een ruststand van 13-13, eindigde een bijzonder spannend treffen uiteindelijk in 27-27.

In de eigen Wildervanckhal leed Aeolus eerder nog een kansloze 22-32 nederlaag en de ploeg was er op gebrand om dat zwakke optreden in de vergetelheid te doen raken. De Wildervanksters kenden een vliegende start en stonden binnen een paar minuten op een 3-0 voorsprong. De thuisploeg wist vervolgens aan te klampen, maar desondanks lag het initiatief in die 1e helft grotendeels bij Aeolus. Anne Pater stopte weer eens een strafworp op een belangrijk moment en dat kunstje wist ze in de 2e helft te herhalen. Ondanks het feit dat de gasten af en toe zoekende waren in de dekking werd dat in aanvallend opzicht ruimschoots gecompenseerd met gevarieerd aanvalsspel en fraaie treffers. De Oost-Groninger formatie koesterde in de 20e minuut dan ook een 9-11 voorsprong, maar zag vlak voor het rustsignaal de Drentse equipe toch nog op gelijke hoogte komen (13-13).

Ook in de 2e helft was Aeolus tot halverwege de 2e helft nipt de bovenliggende partij. Het hield telkens een minimale voorsprong van één of twee treffers, maar kende vervolgens een zwakkere fase van tien minuten tussen de 40e en de 50e minuut. Rust en overzicht waren even weg en Kwiek profiteerde optimaal (24-22). Nu was het Aeolus dat plotseling in de achtervolging moest en de ploeg deed dat met verve. Aan de hand van Chantal Kampijon, Elsa Brouwer en Daniëlla Zuidema, richtte de ploeg uit Wildervank zich op en knokte zich met bewonderenswaardige inzet naar een 27-27 eindstand. Althans, zo werd er uiteindelijk beslist.  Terwijl het eindsignaal klonk was er namelijk nog een schot onderweg van Aeolus naar het doel van Kwiek. De gasten scoorden en volgens de reglementen had deze treffer ook toegekend moeten worden. Na enige consternatie werd de treffer echter (onterecht) geannuleerd waardoor Aeolus het met één punt diende te doen. Als debutant wisten de Wildervanksters zich echter te handhaven in de 1e klasse, en dat mag, gezien de langdurige afwezigheid het afgelopen seizoen van beide keepers t.g.v. blessures, als een prima prestatie gezien worden.

Los van het sportieve aspect stond dit laatste competitietreffen in het teken van het afscheid van trainer/coach René Zuidema, en daar werd na de wedstrijd uitgebreid bij stilgestaan in etablissement Marron in Hoogeveen. Na drie seizoenen draagt hij de verantwoordelijkheden over aan Dennis Muller. Laatstgenoemde was de afgelopen jaren verantwoordelijk voor het 1e damesteam van Blue Stars en vond in de damesploeg van Aeolus een nieuwe uitdaging.

Doelpunten Aeolus; Daniëlla Zuidema 7x, Chantal Kampijon 5x, Elsa Brouwer 5x, Kimberley van der Laan 3x, Margo Beer 3x, Hedy Oostenbrink 3x, Kimberley Smits 1x.