Sport

THOR Op dreef in Heerenveen



IMG_5728.JPG

Waar er zaterdagmiddag super goed gezwommen werd door een deel van de zwemmers van THOR in Winschoten, werd er zaterdagavond door Mirthe, Lana, Elize en Ilse super goed gezwommen tijdens de limietwedstrijd in Heerenveen. 

Voor onze minoren Lana en Mirthe een mooie wedstrijd om weer wat ervaring op te doen met de afstanden die ze als junioren straks vaker gaan zwemmen en voor Elize en Ilse een mooie gelegenheid om limieten te zwemmen voor de regiokampioenschappen en het NJK. 

Zowel Mirthe als Lana hebben heel erg goed gezwommen. Op alle afstanden hebben zijn persoonlijke records gezwommen. 

Mirthe beet het spits af op de 200m wisselslag. Bijna 4 seconden wist zij te verbeteren. In haar leeftijdscategorie tikte ze als 2e aan. Op de 100m vlinderslag ging het ook ontzettend snel! Wederom een PR van bijna 4 seconden en een mooie eerste plaats. Datzelfde gold voor de 100m schoolslag! 

Lana deed niet onder en verbeterde maar liefst 15 seconden op de 200m vrije slag. Daarmee werd zij derde in haar leeftijdscategorie. Ook de 100m rugslag wist ze te verbeteren met bijna 2 seconden. Dat leverde haar ook een eerste plek op. 

Voor de junioren dames was het een spannende wedstrijd. Elize zwom zich vorige week al in de ranglijst voor de NJK “Meerkamp”. En met de wedstrijden van vandaag zou ze weer een paar plekken kunnen stijgen. Dat ze gaat stijgen weten ze zeker, want ze verbeterde haar tijd op de 100m vlinder met maar liefst 10 seconden. Ook haar tijden op de 100m rugslag en de 100m schoolslag (die ze vorige week nog zwom en verbeterde) heeft ze weer aangescherpt. 

Voor Ilse stond naast de 100m schoolslag (waar ze een persoonlijk record op zwom), ook de 400m wisselslag op het programma. Vorige week zwom zij al een NJK limiet op de 400m vrije slag en vandaag deed ze dat kunstje opnieuw! Ilse wist met een PR van ruim 11 seconden ver onder het NJK limiet te zwemmen! 

Kortom, weer super mooie resultaten waar deze meiden enorm trots op mogen zijn!