Overslaan en naar de inhoud gaan

vanBeresteyn
Expositie schilderijen Els van Gelderen-Boissevain

Door op donderdag, 11 april, 2024 - 17:10

Bankjebos door Els van Gelderen.jpg

De schilderijen van Els van Gelderen-Boissevain zijn de komende maanden te bewonderen in vanBeresteyn tijdens haar expositie. 

Tekenen en schilderen was voor Els altijd een nogal onbelangrijk randverschijnsel in haar leven, pas toen ze in 2002 is gestopt met werken is ze een flink deel van haar tijd aan schilderen gaan besteden. In die beginperiode heeft ze vele cursussen en workshops bezocht, wat is opgehouden toen ze in 2011 deel ging uitmaken van de kunstenaarsgroep de Kunstbaan in Onnen, onder begeleiding van Keimpe van der Kooi.

2koeienrivier door Els van Gelderen.jpg

Je zou haar een Noordelijke Realist kunnen noemen, omdat ze al sinds 1955 in het Noorden woont en ze vrijwel alleen maar realistisch schildert, eerst voornamelijk met acryl, daarna vrijwel uitsluitend met olieverf. Inmiddels bestaat haar oeuvre uit tientallen tekeningen en vele honderden schilderijen, op papier, doek en paneel; voor een groot deel gaat het daarbij om portretten, die ze ook regelmatig in opdracht maakt.
Omdat ze zomers veel in haar grote tuin bezig is maakt ze dan minder schilderuren, maar de rest van het jaar is ze erg actief aan het schilderen. Het mooie resultaat is te zien tot 6 september. 

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl