Overslaan en naar de inhoud gaan

Voorzitter Stichting Wildervanck- Wildervank
per direct uit zijn functie gezet

Door op donderdag, 11 april, 2024 - 11:16

434028758_7498344600281235_981571072979084263_n.jpg

Door Peter Panneman

Het bestuur van Stichting Wildervanck- Wildervank heeft per direct de voorzitter van deze Stichting ontslagen en uit zijn functie gezet. Het bestuur heeft dit besluit moeten nemen omdat er sprake was van een permanent eigenzinnig en solistisch optreden dat tevens op een zeer autocratische manier werd uitgevoerd.

De voorzitter heeft structureel nagelaten om de Statuten in acht te nemen en daarnaast heeft de voorzitter collega-bestuurders met een afwijkende mening eigenhandig en zonder rechtsgeldig bestuursbesluit ontslagen. Na een succesvolle bezwaarprocedure zijn deze ontslagen ongedaan gemaakt. Duidelijk is in ieder geval dat een goede samenwerking tussen het bestuur en de voorzitter niet langer mogelijk is.

Op grond hiervan en doordat de continuïteit van de Stichting gevaar liep was handhaving van deze voorzitter in zijn functie onmogelijk en heeft het bestuur deze maatregel genomen.

Inmiddels heeft het bestuur nieuwe bestuursleden benoemd, waardoor het Bestuur er alle vertrouwen in heeft dat de Stichting en het Cultuurcentrum van Wildervank een gezonde en goede toekomst tegemoet gaan.

Het nieuw bestuur bestaat uit G. Visser (voorzitter), GJ. Laarman (penningmeester), H. Becherer (secretaris), M de Haan en K. Regien (lid).