Nieuws

Wijkvereniging Sorgvliet stopt definitief na 57 jaar



434463498_7468741493241546_6332393124717608681_n.jpg

Door Peter Panneman

Het doek is donderdagmiddag definitief gevallen voor Wijkvereniging Sorgvliet in Veendam. Het bestuur had een algemene ledenvergadering uitgeschreven om de vereniging te ontbinden. Slechts één (ere)lid was aanwezig.

Het huidige bestuur kreeg 2 maand geleden de mededeling dat er géén plek meer was in hun (tijdelijke) onderkomen in MFC De Breehorn. Het bestuur moest weer naarstig op zoek naar ander locatie in de Veendammer wijk Sorghvliet. “Maar die is er eenvoudig niet” aldus een aangeslagen Monique van IJsselmuide.

Sinds de sluiting van Wijkcentrum Dukdalf per 1 juni 2020 was het een slapende vereniging geworden. Voor het toenmalige bestuur aanleiding om definitief met de vereniging te stoppen. Penningmeester Monique van IJsselmuide dacht daar heel anders over en zette alles op alles om dit te voorkomen. En zo kon een nieuw bestuur op 18 februari 2023 melden dat de 56-jarige Wijkvereniging Sorghvliet toch doorging. Met een nieuw bestuur werden weer allerlei nieuwe activiteiten opgestart in hun nieuw (tijdelijke)onderkomen van MFC De Breehorn.

Op 1 juni 1967 is Wijkvereniging Sorghvliet opgericht. Het doel van de wijkvereniging is volgens de statuten de bewoners van de woonwijk Sorghvliet - de gelegenheid te geven actief mee te werken de leefbaarheid van de wijk te vergroten. Maar de laatst jaren ging de belangstelling voor de vele georganiseerde activiteiten achteruit evenals het leden aantal. 

Donderdag 11 april is er nog een allerlaatste Bingoavond, en dan is het definitief over en uit voor de Wijkvereniging.