Overslaan en naar de inhoud gaan

Leerlingen Winkler Prins door naar finale Olympic Moves

Door op vrijdag, 29 maart, 2024 - 15:27

Olympic Moves voetbal.JPG

Olympic Moves is de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. Jaarlijks strijden tienduizenden jongeren van meer dan 380 scholen in 18 verschillende sporten om de winst. Ook vanuit Winkler Prins in Veendam hebben diverse teams meegedaan aan de regionale voorrondes. Het voetbalteam van de jongens is eerste geworden tijdens de regionale voorronde. Dat leverde het team een ticket op voor de finale in Sportcentrum Papendal.

Bijzondere ervaring
Naast voetbal doet Winkler Prins in de voorrondes van Olympic Moves ook mee met basketbal, veldloop, hockey, dodgeball en volleybal. Sportdocent Nik Hoving vertelt: “Wij zijn echt ontzettend trots op onze sportieve toppers. Op naar de finale! De finaledag op vrijdag 7 juni aanstaande begint met een centrale opening in Sportcentrum Papendal, het grootste topsporttrainingscentrum van Nederland. Vervolgens gaan alle sporten naar hun 'eigen' accommodatie om daar het toernooi af te werken. De leerlingen van ons voetbalteam gaan er voor de volle 100 procent tegenaan om voor Winkler Prins de 'Olympic Moves-titel' in de wacht te slepen. We zijn heel benieuwd! Ten slotte is er een centrale afsluiting in het Olympisch Stadion. Voor de leerlingen is het echt een hele bijzondere ervaring”.

Grootste schoolsportcompetitie van Nederland
Olympic Moves is een initiatief van KVLO en NOC*NSF om meer middelbare scholieren samen (meer) te laten sporten. Olympic Moves is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. Het is een jaarlijkse competitie tussen scholen uit het voortgezet onderwijs, waarbij scholieren elkaar eerst regionaal en daarna nationaal uitdagen om het kampioenschap voor scholen.