Leerling die op activiteitenblad aankruist wat ze van het gerecht vindt.
Op odab Westerschool vindt momenteel een schoolbreed project plaats met als thema ‘landen’. Na een introductie van het project hebben de kinderen zelf een land gekozen, waar ze graag meer van wilden weten. Op basis van die voorkeur zijn er groepjes gevormd. Naast het vergroten van de kennis over het gekozen land is ‘samenwerken’ tijdens het proces een belangrijk element van het project. We zijn ten slotte niet voor niets een daltonschool.
Unit 1 (de groepen 1, 2 en 3) houdt het dicht bij huis en werkt over Nederland. Ook hierbij werken de kinderen van de verschillende groepen samen en door elkaar. Naast het werken op school hebben de kinderen ook een bezoek gebracht aan het Veenkoloniaal Museum om zelf te zien hoe de mensen vroeger in Veendam leefden.
Voor de (groot-)ouders van de kinderen van unit 1was er vrijdag 22 maart een (groot-)oudermiddag georganiseerd. Deze middag bestond uit het samen doen van oud-hollandse spelletjes zoals koekhappen, stelten lopen, elastieken en kloslopen. Daarnaast waren er vele (Hollandse) lekkernijen die geproefd konden worden. Vooral de grootouders zorgden voor een zeer gevarieerd aanbod, waaronder haring met uitjes, gort met pruimen, boerenkool met worst en griesmeelpudding. Op een activiteitenkaart konden de kinderen noteren welke spelletjes ze allemaal hadden gedaan en ook wat ze van de verschillende gerechten vonden. Nou, dat was heel wisselend.
Als extra konden de kinderen een verhaal typen op een heel oude typemachine en koffiebonen malen met een echte koffiemolen. De opkomst was overweldigend en het was zeer moeilijk te bepalen wie er nou het meest genoot tijdens deze middag: de kinderen, de ouders of toch de grootouders. Aan de blije, trotse gezichten te zien: allemaal evenveel.
Donderdag 28 maart wordt het project afgesloten met een inloopmiddag. Tijdens deze inloopmiddag zijn alle ouders, grootouders en andere belangstellenden van alle groepen van harte uitgenodigd om door de hele school een reis door de wereld te maken langs alle landen