Nieuws, Regio

Grote gift voor de Kinderfeestweek Veendam



2024-02-07 Project Make a Change - Rotary en Noorderpoort - SKN 090.jpg

Project van Noorderpoort en Rotary Stadskanaal

Wat te denken van een telefoontje waarin gevraagd wordt of je een uurtje later in Stadskanaal wilt zijn om een cheque voor de KFW Veendam in ontvangst te nemen? Hoofdrollen in dit verhaal zijn voor Dayanara Dam, Rotary Stadskanaal en het Noorderpoortcollege met het Project “Make A Change”. Bij dit project mochten studenten in het kader van het vak Burgerschap op een maatschappelijk verantwoorde manier geld doneren aan een door hun zelf gekozen doel.

De studenten werden begeleid door Esmeralda van Boon en Laura Stoelwinder van Noorderpoort om samen een goed doel te vinden dat voldeed aan de gestelde kaders. Na het ochtendprogramma gingen de studenten in gesprek met leden van de Rotary waarbij uiteindelijk twee doelen in aanmerking kwamen voor een donatie. De studenten waren hierbij volledig in the lead en hebben ook de verdeelsleutel voor het bedrag per doel bepaald. Dayanara Dam is al vele jaren betrokken bij de KFW en zij pleitte zo gedreven en vurig dat de KFW de anderen ook overtuigd waren. De andere ‘winnaar’ is de stichting Rikki die kinderen met vrijwilligers in contact brengt om hen een goede tijd te geven, www.stichtingrikki.nl.

2024-02-07 Project Make a Change - Rotary en Noorderpoort - SKN 094.jpg

Uiteindelijk mocht Jan Hollander namens de KFW een cheque ter waarde van € 2000 in ontvangst nemen: een bedrag dat de Rotaryleden gaan “verdienen” tijdens de Koningsnacht/dag 2024.

Hoewel de Kinderfeestweek pas van 26 t/m 30 augustus is, worden er al vele plannen gemaakt en maakt deze royale gift meer daarvan mogelijk!