Sport

Koppel Driebanden Kampioenschap



foto kampioenen.jpg

Op 9 en 10 maart is in “Het Raadhuis” in Wildervank de 16e editie gehouden van het Koppel Driebanden Kampioenschap. Het toernooi wat sinds 2007 wordt gehouden kent zijn oorsprong in het voormalige biljartmekka van Boelens. Na de sluiting van het partycentrum in 2011 is het toernooi verplaatst naar wijkcentrum Dukdalf, waar de biljartclubs van “Boelens” destijds naar toe verhuisden. Na de Corona periode zijn de biljartclubs veelal teruggekeerd op het oude nest, waar de familie Roossien ondertussen het horecapand hadden overgenomen en nieuwe biljartruimte aanbood.

Maar liefst het maximum van 32 biljartkoppels uit de wijde omtrek schreven zich in voor dit unieke en gezellige toernooi. Op zaterdag werd in groepsverband gestreden voor het behalen van de finalerondes van zondag.

Na twee spannende en intensieve biljartdagen ging de finale tussen het vader en zoon koppel Jan en Marcel Hadderingh uit Hoogezand/Sappemeer en het Delfzijlster koppel Koos Blaauw en Richard Kant.

In een partij die gaat over 40 beurten moeten beide koppels proberen zoveel mogelijk driebanden caramboles te maken. Er wordt gespeeld met handicap, d.w.z. dat er verschil is in het te maken aantal caramboles in verband met verschil van speelsterkte.

Het koppel Hadderingh/Hadderingh moet 12 caramboles scoren voor 100% en het koppel Blaauw/Kant heeft voor een 100% score 21 caramboles nodig.

Beide koppels hielden elkaar erg in evenwicht. Met slechts 2 caramboles verschil werd het duel in hun voordeel beslist door Blaauw en Kant. Het lukte Jan Hadderingh niet om in zijn laatste beurt nog 2 caramboles te scoren om alsnog de titel te pakken.

In de troostfinale speelde het koppel Wim Jekel en Willem Bos uit Assen tegen het duo Reint Loer (Oostwold) en Ronnie Kruit (Wildervank). Met 150% tegen 92% score wonnen de Assenaren overtuigend en legden daarmee beslag op de 3e plaats.

Eindstand:

1.    Koos Blaauw en Richard Kant            
2.    Jan Hadderingh en Marcel Hadderingh    
3.    Wim Jekel en Willem Bos                
4.    Reinit Loer en Ronnie Kruit            
5.    Hilko Blaauw en Johan Edens            
6.    Willie Siemens en Hendrik Schuur    
7.    Johan Ackermann/Ad Blaauw            
8.    Jan Venema/Jan Prins 
  Delfzijl
Hoogezand/Sappemeer
Assen
Oostwold/Wildervank
Delfzijl
Midwolda/Finsterwolde
Wildervank/Veendam
Veendam