Handbalsters Aeolus na zwakke 2e helft onderuit bij SVBO

Foto Aeolus

Na de euforie over de onverwachte overwinning op Hurry Up, volgde het afgelopen weekend de ontnuchtering. Na een goede 1e helft volgde een 2e helft waarin het vooral in de dekking bepaald niet naar wens verliep. De gasten uit Wildervank koesterden halverwege nog een nipte voorsprong (8-9), maar stonden uiteindelijk met lege handen (16-26).

Die eindstand leek er in het begin van de wedstrijd niet in te zitten. Aeolus startte prima en had in dat eerste half uur continue het initiatief. Via tussenstanden van 2-4 en 5-7 haalde de ploeg de rust met 8-9. Dat was vooral te danken aan de opbouw en prima keeperswerk van Anne Pater die met een aantal uitstekende reflexen wist te voorkomen dat SVBO het initiatief overnam. Ondanks die voorsprong worstelden de Wildervankster echter met regelmaat met de 'harsbal' waarmee gespeeld werd. Gebruik van het plakkend goedje is in de eigen hal verboden en om die reden kan er nooit op getraind worden. Dat bleek eerder al uit bij Hurry Up en was ook toen een extra handicap.

Na het rustsignaal ging het bij Aeolus vooral in defensief opzicht volledig de verkeerde kant op. De ploeg liet teveel ruimte liggen in de dekking en SVBO profiteerde optimaal. Bijkomend nadeel van teveel ruimte weggeven is het late ingrijpen en het risico op tijdstraffen. En dat is waar de Wildervankster formatie dan ook tegen aanliep. En daar waar  de schade tot aan de 40e minuut nog binnen de perken bleef bij 13-11, daar was het gat in de 50e minuut al gegroeid naar 5 treffers (21-16). In de laatste tien minuten van het duel wist Aeolus geen treffer meer te produceren en verloor het uiteindelijk met 26-16. En gezien het spelbeeld in de 2e helft verdiende de thuisploeg de overwinning ook. Desondanks viel er ook een lichtpuntje te bespeuren bij de gasten. Die bleven tot aan de slotseconde strijden voor een beter resultaat. Die eigenschap zal de ploeg in de resterende vier duels van de competitie ook broodnodig hebben om een langer verblijf in de 1e klasse mogelijk te maken.

Doelpunten Aeolus; Daniëlla Zuidema 7x, Laura Ruiters 5x, Chantal Kampijon 2x, Elsa Brouwer 1x, Kimberley Smits 1x.