Nieuws

Wethouder zorgt voor verbazing bij
Kindcentrum Hoi Pippeloi



IMG_7342.jpg

Tekst Peter Panneman | Foto Willem van der Werf

Wethouder Bert Wierenga (VVD) van Veendam heeft zich hoogst verbaasde reacties op de hals gehaald na zijn uitlatingen maandagavond in de commissie Fysiek van de gemeente Veendam over de Jakob Bruggemalaan.

IMG_7327_0.jpg

Een aantal weken geleden heeft Kindcentrum Hoi Pippeloi een verzoek ingediend bij de gemeente Veendam om de voetgangersoversteekplaats terug te laten keren nabij de kruising Jakob Bruggemalaan met de Dr. A. Kuyperstraat en de Ds. Petersenstraat. ” Wij hebben hierop enkel de reactie, is in behandeling terugontvangen” aldus Janneke Alders van Kindcentrum Hoi Pippeloi aan de Ds. Petersenstraat. Alders moest op de social mediakanalen lezen dat de wethouder tevreden was over de huidige JB Laan, over een onveilige situatie en de voetgangersoversteekplaats werd niet gesproken.

IMG_7347.jpg

Na de werkzaamheden en herinrichting is de JB Laan ingericht als een gebiedsontsluitingsweg 30 km/h (GOW30) en daarom “net even anders” aldus wethouder Bert Wierenga in de commissievergadering Fysiek. De verantwoordelijke wethouder is dan ook tevreden over de huidige situatie in de J.B Laan.

IMG_7348.jpg

Janneke Alders van Kindcentrum is zéér verbaasd over de uitspraken van de wethouder. “Er is juist een zéér onveilige situatie ontstaan, nu de oversteekplaats verdwenen is, ondanks dat de borden er nog wel staan en dat terwijl de oversteekplaats precies tussen twee scholen (De Kern en Hoi Pippeloi) in ligt” aldus Alders. Zowel leerlingen, ouders en leerkrachten van beide scholen maken dagelijks veelvuldig gebruik van de oversteek.


Fotoalbum: