Nieuws

Het duurzaamste huis van Groningen staat in Veendam  Foto huis Groningen - Veendam.jpeg

Wim en Antoinet Heikens uit Veendam hebben de publieksprijs van de provincie Groningen gewonnen! Na een spannende strijd kreeg hun duurzame huis met maatregelen als isolatie, een warmtepomp en zonnepanelen de meeste stemmen van het publiek. Ook in andere provincies worden vandaag de publiekswinnaars bekendgemaakt. De publieksverkiezing maakt deel uit van de landelijke verkiezing ‘Duurzaamste Huis van Nederland’ en wordt georganiseerd door de Nationale Duurzame Huizen Route.

Maar liefst 6 duurzame huizen uit Groningen waren afgelopen maand in de race voor de publiekstitel. De deelnemers hebben hun netwerk en omgeving massaal opgeroepen via scholen, (sport)verenigingen, sociale media en nieuwsmedia om te stemmen op hun woning.

Podium duurzame voorbeelden
De deelnemende huiseigenaren hebben ieder op hun eigen wijze hun woning duurzaam gemaakt. Het doel van de verkiezing is om huiseigenaren de welverdiende waardering te geven voor deze prestaties en om hun verhalen breed onder de aandacht te brengen. Alle provinciewinnaars ontvangen een waardecheque van 200 euro.

Feestelijk verkiezingsevent
Op 22 maart maakt de jury op het verkiezingsevent in Ede de landelijke publiekswinnaar bekend. De landelijke publiekswinnaar ontvangt een aanvullende waardecheque. Tijdens dit event worden ook de jurywinnaars bekendgemaakt.

Deelnemers bekijken 
De verkiezing is een initiatief van de Nationale Duurzame Huizen Route en wordt mede ondersteund door de deelnemende provincies en gemeenten, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de Rabobank.­­ Meer informatie over de provinciale winnaars en de andere deelnemers is te vinden op: verkiezing.duurzamehuizenroute.nl/