Sport

HvAeolus haalt titelkandidaat Hurry-Up onderuit

Na de wedstrijd van vorige week trad Aeolus vandaag aan tegen titelkandidaat Hurry-Up zonder keeper. Dit omdat Anne Pater en Moniek Hadders allebei met een knieblessure vorige week het strijdtoneel hebben moeten verlaten. Kimberley van der Laan verplaatste haar plek op de cirkel voor een plek onder de lat. Deze week moesten wij het ook zonder Laura Ruiters, Laura Hofstede en Zoë van Dijk doen maar Sharon Hollemans heeft gelukkig geregeld dat zij toch mee kon doen. Voor de wedstrijd hadden de dames van Aeolus nog een tegenvaller, trainer René Zuidema kon door werkomstandigheden niet aanwezig zijn. Hierdoor stond Eddy van der Laan alleen aan het roer. De wedstrijd begon met een openingstreffer van de dames uit Wildervank. Aeolus ging goed van start en wist een voorsprong van 5-2 te krijgen door mooie doelpunten van Leona Hut en Kimberley Smits. Hierna kwam Hurry-Up langzaam weer dichterbij waardoor het na ongeveer 15 minuten 6-6 stond. Daarna volgde een periode van scoren aan beide kanten. Door doelpunten van de opbouw en de hoek van onder andere Irene Mik en Elsa Brouwer werd de snelle aanval van Hurry up eruit gehaald. Door goed verdedigingswerk van Aeolus werd het lastig voor Hurry-Up.

De dames gingen de rust in met een stand van 13-13.  In de rust had Eddy van der Laan alleen maar positieve feedback voor ons team. De sfeer in het team was uitermate goed.

Wij gingen met volle zelfvertrouwen beginnen aan de tweede helft.

Door goed verdedigingswerk van Hedy Oostenbrink, Chantal Kampijon en Danique de Groot was het lastig voor Hurry-Up om hun aanvallen goed uit te spelen. Wanneer het uitspelen van hun aanvallen wel lukte, hadden wij nog onze keeper Kimberley van der Laan die met een aantal snoekduiken de bal eruit wist te halen.

Doordat Annelie Ruiters goede ruimtes maakte op de cirkel, kon de opbouw hiervan profiteren en werden er mooie doelpunten van afstand gemaakt door Daniella Zuidema en Hedy Oostenbrink wat resulteerde in een stand van 21-22.

Door een mooie wissel wist Margo Beer het 26ste doelpunt voor de Wildervankse equipe te maken. Met nog 2 minuten op de klok wordt het schot van Hurry-Up onschadelijk gemaakt door Kimberley van der Laan. Met een stand van 26-25 had Aeolus nog één aanval te gaan. Door goede loopbewegingen van Aeolus wisten de dames uit Zwartemeer de bal niet meer te onderscheppen en eindigde de wedstrijd in een overwinning voor HV Aeolus. Hierdoor staan de dames nu 4 punten los van S.V.B.O, waar zij volgende week hun kunsten mogen vertonen.

De dames van Aeolus willen Eddy een dikke pluim geven voor zijn coaching. Daarnaast willen wij ook het publiek bedanken die vanaf minuut 1 de dames van Wildervank heeft gesteund.

Na deze mooie overwinning hebben we genoten van een heerlijke lunch gesponsord door Jan Zuidema.